Revoltă într-un cartier din municipiul Botoșani, unde un investitor vrea să ridice un bloc!

Revoltă într-un cartier din municipiul Botoșani, unde un investitor vrea să ridice un bloc!
Intenția unui investitor privat de a ridica un nou bloc de locuințe într-un cartier din municipiul Botoșani a stârnit revoltă în rândul cetățenilor care locuiesc în zonă. Blocul, P+4, ar urma să fie ridicat de strada Octav Onicescu, nr 36-39, în apropierea Parcului Eminescu, pe un teren unde în trecut a fost un spațiu de joacă, dar care ulterior a fost retrocedat unei persoane private.

80 de cetățeni care locuiesc în blocurile din imediata apropiere a respectivului teren au semnat o petiție pe care au înantat-o primarului municipiului și consilierilor locali, prin care solicită stoparea acestei investiții.

Oamenii au enumerat și motivele pentru care solicită acest lucru, printre acestea numărându-se faptul că liniștea cartierului va fi perturbată de utilajele care vor fi mereu în zonă pentru executarea lucrărilor de construcție, ceea ce ar duce și la perturbarea traficului, s-ar reduce numărul de locuri de parcare, ar fi tăiați copaci, iar rețeaua de utilități ar fi supradimensionată, ceea ce ar putea crea probleme. 

Situația este analizată de către reprezentanții Primăriei Botoşani, care vor decide dacă vor da avizele necesare pentru realizarea acestei investiții.

"Lângă Parcul Eminescu niște investitori doresc să construiască un bloc cu patru etaje, pe un teren proprietate privată. Locuitorii de la blocurile învecinate sunt nemulțumiți de fapul că zona va deveni ultraaglomerată atât ca și clădiri, cât și ca număr de mașini. Cetățenii solicită să nu se dea autorizație de construcție. Din punct de vedere tehnic, se pare că documentația este ok. Am înțeles că proiectantul invocă un anumit studiu de însorire, e un studiu care spune că o oră pe zi locuitorii blocurilor învecinate vor avea soare. L-as invita eu pe proiectant să locuiască acolo, să aibă doar o oră pe zi soare. Suntem în stadiul de analiză, investitorul vrea să construiască pentru că este foarte aproape de Parcul Eminescu și este un loc unde cu siguranță se vor vinde apartamentele foarte repede, pentru că e ultracentral. Eu înțeleg poziția investitorului, dar înțeleg și poziția cetățenilor și mi se pare mai importantă poziția cetățenilor", a precizat viceprimarul Marian Murariu.

În petiția înaintată municipalității, oamenii solicită și "redobândirea și reamanejarea fostului teren de joacă, iar Primăria să își rezolve problemele amiabil cu fostul sau foștii proprietari ori să le plătească bani ori să le dea teren în altă parte pentru că de la bun început s-a făcut o mare greșeală cu această restituire".

Această situație nu este singulară în municipiului Botoșani, fiind multe terenuri în interiorul cartierelor care au fost restituite proprietarilor, pe aceasta funcționând în trecut spații de joacă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
645

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
88

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...