Botoşănenii care au achitat integral taxa de salubritate pe anul 2016 mai au de plătit o diferenţă

Botoşănenii care au achitat integral taxa de salubritate pe anul 2016 mai au de plătit o diferenţă
Botoşănenii care au achitat până în luna septembrie taxa de salubritate la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale mai au de plătit o restanţă în contul acestei dări şi asta întrucât de la data de 1 septembrie taxa s-a majorat. Creşterea de tarif se datorează deschiderii noului depozit de la Stăuceni, care a generat costuri mai mari pentru operatorul de salubritate Urban Serv.

De la 1 septembrie, taxa de salubrizare pentru cei care locuiesc la bloc este de 10,9 lei pe persoană, față de 7,74 lei, cât a fost până acum. Pentru cei de la case taxa se ridică la 9,88 lei de persoană, față de 6,76 lei. 

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din 27 octombrie se află şi un proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru serviciul comunitar de utilitate publică de colectare şi transport a deşeurilor.

“Majorarea care vine acum nu este datorată Urban Serv. Noi avem acelaşi tarif din anul 2013 şi lucrăm cu acelaşi tarif şi în prezent. Dat fiind faptul că există această perioadă de tranziţie şi întreg judeţul intră în noul sistem de management al deşeurilor, a apărut această situaţie prin care odată cu deschiderea depozitului de la Stăuceni au crescut costurile de depozitare. Cât timp Urban Serv a avut spaţiu de stocare, costul de depozitare a fost de 33 lei/tonă, la Stăuceni a ajuns 109,15 lei/tonă. Urban Serv nu încasează nimic din banii aceştia, Primăria îi plăteşte şi noi îi dăm mai departe. S-a încheiat un act adiţional cu Urban Serv care prevedea ca pe perioada lunii septembrie suportă Urban Serv cei 109 lei pe tonă, după care, odată cu aprobarea noilor tarife, Primăria va plăti şi pentru septembrie şi de acum înainte va suporta costurile", a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Potrivit acestuia, cetăţenii care au achitat integral taxa de salubritate pe anul în curs figurează la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale cu o diferenţă de achitat, rezultată din majorarea aplicată începând cu luna septembrie.

Iar veştile nu sunt tocmai bune. Luna ianuarie ar putea aduce o nouă scumpire, în condițiile în care au fost introduse noi taxe pentru operatorii de salubritate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
43

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
163

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
17

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...