Vom spune prin SMS sau online cum am fost tratati in spitale - zece intrebari, printre care si daca am dat spaga

 Vom spune prin SMS sau online cum am fost tratati in spitale - zece intrebari, printre care si daca am dat spaga
Dupa ce am fost intr-un spital sau intr-o clinica, vom da feedback asupra modului in care am fost tratati prin SMS sau completand un chestionar online.

Este vorba despre aproximativ zece intrebari despre lucruri esentiale, inclusiv despre integritatea personalului, adica daca pacientului i s-a cerut spaga, a explicat, duminica, intr-o emisiune la Digi 24, Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii.

Voiculescu a spus ca sistemul IT este deja disponibil in cateva spitale si a dat asigurari ca va fi finalizat pana la sfarsitul mandatului sau.

Se renunta astfle la vechile formulare care trebuiau completate in scris, inainte de plecarea din spital si la care se raspundea ca satisfactia e maxima, avand in vedere ca asistenta statea langa tine sau te gandeai ca nu stii cand te mai intorci. "Nu cred ca ar putea sa creada nimeni in acele cifre. E gandirea proasta a unui sistem de feedback", a spus Vlad Voiculescu.

Noul mecanism va fi foarte simplu. "Cand pleci de la spital, primesti un sms cu cateva intrebari. Poti sa raspunzi printr-un sms sau online daca ai smartphone", a explicat ministrul.

In ce priveste raspunsul la intrebarea daca ti s-a cerut sau ai dat spaga, raspunsul va fi greu de evaluat la nivelul consecintelor.

"Eu nu am dat niciodata bani pentru servicii medicale. Familia mea, din cate stiu, nu a dat bani. Insa eu am fost plecat din tara de la 18 ani pana in decembrie anul trecut", a spus Voiculescu.

El crede ca e greu insa sa ii vorbesti unui pacient, sa ii dai sfaturi atunci cand el este intr-una din cele mai vulnerabile situatii din viata lui: "M-as feri sa dau sfaturi pacientilor".

Intrebat daca este moral sa ii dai bani unui medic, ministrul a spus ca: "Moral nu as dori sa comentez. Moral este sa ne platim corect medicii. As reaminti insa ca orice conditionare a unui act medical de primirea unui plic este o crima. Mai devreme sau mai tarziu trebuie sa le tratam asa pe toate".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
66

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
46

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...