Hotelurile afaceristului Dănuţ Prisecariu, scoase la vânzare

Hotelurile afaceristului Dănuţ Prisecariu, scoase la vânzare
Hotelurile deţinute de omul de afaceri ieşean Dănuţ Prisecariu vor fi scoase la vânzare, după ce Curtea de Apel a decis definitiv ca societatea Turism Moldova să intre în faliment.

Potrivit Ziarul de Iaşi, decizia a fost luată pe 19 octombrie de către judecătorii ieşeni, ca urmare a recursului declarat de principalul creditor, Banca Comercială Română, împotriva sentinţei prin care a fost aprobat planul de reorganizare a societăţii. "Nu cunosc motivele care au stat la baza acestei soluţii. Aştept motivarea instanţei", a spus Prisecariu.

Conform ultimului raport, Turism Moldova şi-a respectat graficul de plăţi impus prin planul de reorganizare, dar firma luxemburgheză Tonescu Finance, care a preluat creanţa de la BCR, a insistat pe faliment în acest proces. "Admite apelul formulat de creditorul Banca Comercială Română SA şi continuat de cesionarul în drepturi Tonescu Finance SARL, împotriva sentinţei civile nr 1435 din 29.09.2015, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, sentinţă pe care o schimbă în tot. Respinge cererea de confirmare a Planului de Reorganizare propus de debitorul S.C. Turism Moldova S.A. Trimite cauza judecătorului sindic, în vederea deschiderii de îndată a procedurii falimentului", se arată pe portalul instanţelor de judecată.

Prin societatea Turism Moldova, Dănuţ Prisecariu operează hotelurile Grand Hotel Traian (68 de camere) şi Astoria (57 de camere) din Piaţa Unirii din Iaşi şi hotelul Rapsodia (150 de camere) din Botoşani. Pe fondul problemelor financiare, Turism Moldova, ce provine din privatizarea unei fostei întreprinderi de stat în 1991, a intrat în insolvenţă la propria cerere pe data de 23 septembrie 2014, cu dorinţa de a implementa un plan de reorganizare prin care să achite eşalonat principalele creanţe, scrie Ziarul de Iaşi.

De partea cealaltă, însă, la începutul lui 2015, Prisecariu a concesionat activitatea de administrare a Hotelului Rapsodia societăţii Consulting Hotels, administrată de Gabriela Flutur, soţia primarului Cătălin Flutur. La finalul anului trecut, Consulting Hotels a solicitat intrarea în insolvenţă, iar instanţa a acceptat solicitarea. În schimb, la începutul acestui an, administrarea Hotelului Rapsodia a fost preluată de societatea Financial Hotels, al cărei unic asociat este Cosmin Flutur, mezinul familiei, în timp ce Consulting Hotels a cerut intrarea în faliment.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
62

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
137

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
46

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...