Afacerist botoşănean, cu un picior în libertate!

Afacerist botoşănean, cu un picior în libertate!
Săptămâna viitoare, un om de afaceri botoşănean ar putea simţi gustul libertăţii după ce a obţinut, cel puţin în primă instanţă, eliberarea condiţionată.

Condamnat de două ori la închisoare cu executare pentru infracţiuni de evaziune fiscală, Dumitru Amişculesei a primit acceptul comisiei de liberări condiţionate din cadrul unităţii de detenţie, dat fiind că îndeplineşte condiţiile liberării. Propunerea a fost înaintată Judecătoriei Botoşani, instanţa dispunând eliberarea, însă procurorii pot contesta sentinţa la Tribunalul Botoşani.

În luna august, Dumitru Amişculesei a obţinut contopirea celor două pedepse la care a fost condamnat, rămânând cu o singură condamnare de trei ani şi patru luni de închisoare, din care s-a scăzut şi perioada petrecută în arest sau în detenţie după pedeapsa primită în urmă cu mai bine de doi ani.

Administrator al mai multor firme din Botoşani, Dumitru Amişculesei a fost închis prima dată la mijlocul lui martie 2014, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul "MaryCom", el fiind inculpat după ce a vândut fictiv societatea cu acelaşi nume unui cetăţean ceh cu scopul de a scăpa de o serie de datorii la bugetul de stat. Ulterior, afaceristul a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi participaţie improprie la infracţiunea de înşelăciune pentru nişte afaceri derulate în 2007-2009 şi condamnat definitiv la un an şi 10 luni de închisoare.

Eliberat condiţionat, el a fost condamnat însă din nou în ianuarie pentru afacerea "alcoolul" şi reîncarcerat.

 

Spune-ne opinia ta