Un sportiv botoșănean va face parte din selectionata Europei la un turneu de baseball din Asia! FOTO, VIDEO
RESPECT!

Un sportiv botoșănean va face parte din selectionata Europei la un turneu de baseball din Asia! FOTO, VIDEO
Chiar daca in Romania baseball-ul nu este atat de cunoscut precum in Italia, Germania sau Franta, un sportiv din Botosani, unul dintre cei mai buni baseball-isti din lotul national al Romaniei, a fost invitat de catre World Baseball Softball Confederation sa faca parte din selectionata Europei, la un turneu din Asia.

Turneul Asia Winter Baseball League va avea loc in Taiwan si se organizeaza din anul 2012. Anul trecut a fost prima editie cand a fost invitata si selectionata Europei, din echipa facand parte italieni, germani, francezi si alti sportivi, insa niciun roman.



In acest an, botosaneanul Eduard Pirvu va face parte din echipa Europei si se va confrunta cu Japonia (2 echipe), Coreea, Taipeiul Chinezesc - Taiwan (2 echipei). Turneul va avea loc in perioada 22 noiembrie - 19 decembrie 2016.

"Managerul echipei Europei, Andrea D'Auria, a fost antrenorul lotului nostru national la calificarile pentru Campionatul European. M-a vazut cum joc si mi-a acordat aceasta sansa", a declarat, pentru Stiri.Botosani.ro, Eduard Pirvu.


Eduard Pirvu este legitimat in prezent la echipa Ishido Botosani, vicecampioana nationala din acest an, insa a avut oferte de la echipe importante din prima liga din Italia, Franta, Germania si Olanda, acolo unde baseball-ul este foarte iubit. De ce a refuzat ofertele?

"Am refuzat pentru ca mai am un an de facultate si vreau sa imi iau licenta in baseball ca sa pot deveni antrenor. Acum am o oferta din Anglia. Cum imi termin studiile voi pleca sa joc in strainatate", a mai spus sportivul botosanean.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
6

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
38

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
100

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...