Şeful suspendat al Poliţiei contestă durata anchetei în dosarul său

Şeful suspendat al Poliţiei contestă durata anchetei în dosarul său
Cercetat pentru abuz în serviciu, şeful suspendat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie s-a săturat să stea sub lupa anchetatorilor. Asta în condiţiile în care ancheta începută în urmă cu mai bine de un an nu a fost finalizată încă.

Ca atare, la sfârşitul lunii septembrie, a deschis o acţiune în instanţă prin care contestă durata procedurilor penale, marţi având loc primul termen. Numai că şeful suspendat al poliţiei botoşănene, Cristian Cucoreanu, nu s-a prezentat la proces, singurul prezent în camera de consiliu fiind Adrian Osolinschi, fostul şef al Serviciului Resurse Umane din cadrul IJP. Astfel că instanţa a dispus un nou termen.

Ancheta în acest caz a început în 2015, după ce procurorii Serviciului Teritorial Suceava al DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de şeful IJP, comisar şef Cristian Cucoreanu, şi şeful Serviciului Resurse Umane, comisar şef Adrian Osolinschi, pentru abuz în serviciu. Astfel, potrivit anchetatorilor, pe 29 decembrie 2014, cei doi ar fi dispus promovarea în funcţie a lui Cristian Cezar Şuhan, fără să verifice îndeplinirea procedurii prevăzute de lege, constituirea comisiei de concurs precum şi existenţa documentelor necesare emiterii acestei dispoziţii.

Ulterior, ancheta procurorilor DNA s-a tot extins, ajungând la modul de organizare al tradiţionalului "bal al poliţiştilor".

 

Spune-ne opinia ta