Control inopinat pe mai multe secții ale Spitalului Mavromati, după ce pacienții s-au plâns că stau în frig

Control inopinat pe mai multe secții ale Spitalului Mavromati, după ce pacienții s-au plâns că stau în frig
Având în vedere necesitatea ca cetăţenii botoşăneni să beneficieze de servicii medicale la standarde optime de calitate şi preocuparea privind starea pacienţilor şi a condiţiilor din spitalele judeţene, Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a efectuat un control inopinat în următoarele secţii alte Spitalului Judeţean Mavromati“: Secția Obstetrică şi Ginecologie, Secția de psihiatrie, Secția de Pediatrie și Secția Dermato-Infecțioase. 

În urma verificării efectuate în această dimineaţă privind condiţiile hoteliere acordate pacienţilor din unităţile spitaliceşti din cadrul Spitalul Judeţean Mavromati “, s-a constatat că furnizarea agentului termic s-a făcut corespunzător, în saloane fiind temperaturi cuprinse între 23-25 grade Celsius.

 Este şi de datoria autorităţilor locale să monitorizeze şi să ia toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de organizare şi desfăşurare a activităţii în unităţile sanitare aflate în administrarea judeţului Botoşani. Am luat cunoştinţă imediat după sesizare, am avut discuţii cu managerul general, domnul Corneliu Mihai, şi sunt multe lucruri de pus la punct. Spitalul Judeţean este prioritar în acest sens. Vor mai fi astfel de vizite, până vedem că Spitalul Judeţean va funcţiona aşa cum trebuie“, a declarat Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean .

În acest context, se doreşte identificarea problemelor din sistemul de sănătate privind curăţenia, condiţiile de spitalizare (căldură, apă caldă, etc.), hrana acordată pacienţilor internaţi, numărul de paturi, medicaţia acordată, calitatea actului medical.

În ultimii ani, la Spitalul Judeţean Mavromati“, s-au executat  lucrări de modernizare a secţiilor, însă actuala conducere a C.J. Botoşani speră să realizeze şi alte îmbunătăţiri, astfel încât condiţiile asigurate pacienţilor să se ridice la standarde corespunzătoare. 

Comunicat de presă Consiliul Județean
Citește și 
Copii ţinuţi în frig, la Secţia de Pediatrie! "Pleci cu el mult mai grav decât la internare"! FOTO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
60

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
67

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
66

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...