Reacția OFICIALĂ a Jandarmeriei Botoșani, după bătaia însângerată de la Sala Polivalentă!

Reacția OFICIALĂ a Jandarmeriei Botoșani, după bătaia însângerată de la Sala Polivalentă!
Inspectoratul de Jandarmi Judetean Botosani a reactionat printr-un comunicat de presa, dupa ce un video cu bataia de la Sala Polivalenta a fost facut public de suporterii suceveni prezenti la meciul de handbal dintre CSU Suceava si HC Vaslui.

Redam mai jos comunicatul de presa:


"Referitor la imaginile apărute în spațiul public, privind intervenția lucrătorilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani din data de 30 septembrie a.c., facem următoarele precizări:

În pauza meciului de handbal disputat la Sala Polivalentă ,,Elisabeta Lipă din municipiul Botoșani, între echipele C.S.U. Suceava – H.C.Vaslui, în seara zilei de 30 septembrie a.c., un grup de cinci botoșăneni a ieșit în fața sălii de sport, unde a început să adreseze injurii și cuvinte obscene unui grup de aproximativ 20 de suporteri ai echipei sucevene, care se aflau în aceeași zonă, creând o stare de tensiune în rândul acestora.

Jandarmii care asigurau ordinea și liniștea publică la manifestarea sportivă au intervenit prompt și au acționat legal, discutând cu cei care provocau scandal și dispersându-i.

În acel moment, suporterii suceveni au devenit agresivi la adresa forțelor de ordine, impunându-se folosirea spray-urilor iritant lacrimogene pentru îndepărtarea acestora și evitarea producerii unor acte de violență, fără a fi folosite alte mijloace de intervenție.


Patru suporteri suceveni au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 1000 de lei și interzicerea accesului la competiții sportive pe o perioadă de 6 luni, pentru că au încercat să pătrundă în interiorul Sălii Polivalente în stare vădită de ebrietate.

În urma intervenției forțelor de ordine din pauza meciului, un suporter sucevean a fost amendat cu 500 de lei și a primit sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții sportive pe o perioadă de un an, pentru participare la scandal, conform prevederilor legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

La coborârea din autocarul suporterilor suceveni, un tânăr a fost observat de jandarmi în timp ce scotea o petardă din buzunar, acestuia fiindu-i întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept “.

Persoanele care au adresat injurii în pauza meciului la adresa suporterilor suceveni vor fi identificate și vor fi sancționate contravențional de jandarmi pentru faptele săvârșite, conform prevederilor legale.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
40

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
206

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2141

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...