Dorohoian cerut de nemţi, ţinut în arest până îşi ispăşeşte pedeapsa

Dorohoian cerut de nemţi, ţinut în arest până îşi ispăşeşte pedeapsa
"Până nu-şi ispăşeşte pedeapsa, nu vi-l dăm"- cam aşa sună mesajul transmis de judecătorii români celor germani, din Landshut, în urma solicitării de extrădare în Germania a unui dorohoian.

Prins la mijlocul lunii, Claudiu Ştefan P. va rămâne în ţară pentru a răspunde acuzaţiilor anchetatorilor în faţa instanţei şi abia apoi ar putea fi predat autorităţilor judiciare din Landshut, care au emis un mandat european de arestare împotriva acestuia. Asta în condiţiile în care dorohoianul a fost condamnat de Tribunalul Botoşani la şase ani de închisoare pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă, apelul urmând să se judece la instanţa superioară.

Pentru a nu-şi lua zborul din nou, însă, judecătorii Curţii de Apel Suceava au decis arestarea preventivă a dorohoianului.

De partea cealaltă, autorităţile judiciare germane îl suspectează pe dorohoian că în octombrie anul trecut, alături de alţi patru complici, ar fi făcut ravagii într-un complex comercial din Landshut şi apoi în spaţiile comerciale ale companiei "Saturn & Hansa" - folosind un autovehicul drept berbec, şi ulterior în uşa rulantă a companiei repsective. Cum lamele uşii rulante au fost rupte din îmbinarea lor, cei cinci suspecţi au intrat în magazinul de electronice, de unde au furat smartphone-uri de ultimă generaţie, marca Apple şi Samsung în valoare totală de 86.820 Euro.

Citiţi mai multe aici: Dorohoian aşteptat cu cătuşe de autorităţile germane, după ce a produs o pagubă de peste 100.000 de euro! 

 

Spune-ne opinia ta