Momente emoționante la Primăria Botoșani: Titlul de Cetățean de Onoare înmânat după o viață de chin-FOTO, VIDEO

Momente emoționante la Primăria Botoșani: Titlul de Cetățean de Onoare înmânat după o viață de chin-FOTO, VIDEO
Ședința de Consiliu Local de miercuri a debutat cu un moment extrem de emoționat. Doi dintre eroii Botoșanilor, frații Vasile și Ioan Maluș, au primit Titlul de Cetățean de Onoare, distincția fiindu-le înmânată de către primarul Cătălin Flutur.

Cu pași mărunți și cu capetele plecate, cei doi frați au pășit în sala de Consiliu Local cu puțin înainte de începerea ședinței și s-au așezat tăcuți pe locurile care le-au fost pregătite. Primarul a făcut o scurtă trecere în revistă a vieții fraților Maluș, după care întreaga audiență i-a aplaudat îndelung.

"Cazul celor doi frați botoșăneni, Vasile și Ioan Maluș, chiar și după evenimentele din decembrie 1989, a fost puțin cunoscut, aceștia intrând într-o nedreaptă uitare. Bătrâni și bolnavi, dar purtându-și cu noblețe stigmatul anilor de suferință,Vasile și Ioan Maloș sunt două modele care trebuie cunoscute de către contemporani. Acordarea Titlului de Cetățean de Onoare trebuie percepută ca o modestă măsură reparatorie, ca recunoaștere a tăriei de caracter a acestor oameni simpli, dar extraordinari", a spus primarul Cătălin Flutur.

Cu ochii în lacrimi, frații Maluș au mulțumit pentru distincția oferită.

"Sunt emoționat, nu prea știu ce să spun acum, dar mulțumesc din suflet că și pe noi ne-a luat în considerație cineva în viața noastră. Poporul român a fost întodeauna bun și blând și nu uită niciodată de înaintașii noștri. Mulțumesc din suflet pentru toate cele întâmplate, nu mă așteptam, a fost o emoție mare, dar sunt bune și emoțiile", a spus Vasile Maluș.

"Vă mulțumesc dfin inimă și din suflet pentru marea onoare adusă. Om bătut, chinuit, ne-au rupt picioarele, dar sufletul și credința în Dumnezeu și Hristos nu au putut să ne-o ia. Vă mulțumesc din suflet pentru marea onoarea făcută. Vă mulțumesc!", a spus și Ioan Maluș.

Grupul Psaltic "Sf. Ioan" din Suceava o oferit un scurt moment, care de asemenea i-a emoționat pe cei prezenți în sală.

Acordarea titlului de cetățean de onoare celor doi frați a fost propusă de Asociația "Scut botoșănean" condusă de Bogdan Cărăușu și Andrei Gheorghe.

Citește și Botoşăneanul care a fost martor la slujba de Înviere săvârşită de Părintele Justin Pârvu în mină: "La ieşire ne aşteptau cu mitralierele, noi strigam Hristos a Înviat!" 









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
125

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
82

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
166

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...