Trei luni de așteptare pentru o consultație la unul dintre cabinetele din Ambulatoriul Spitalului Mavromati

Trei luni de așteptare pentru o consultație la unul dintre cabinetele din Ambulatoriul Spitalului Mavromati
Două dintre secțiile importante din cadrul Spitalului Județean Mavromati înregistrează un deficit major de personal, respectiv de medici.

Una dintre acestea este Secția de Cardiologie, unde pentru cele 60 de paturi sunt doar patru medici, necesarul fiind cel puțin dublu.

Cei patru medici, pe lângă activitatea pe care o desfășoară pe secții și gărzile pe care le fac, trebuie să asigure servicii și în Ambulatoriul de specialitate. Activitatea din Ambulatoriu este însă perturbată, motiv pentru care există liste de așteptare care se întind chiar și pe 80 de zile, după cum susțin reprezentanții unității spitalicești. 

În perioada umrătoare, Spitalul Mavromati va organiza un nou concurs, iar până la finele anului vor fi achiziționate și echipamente performante pentru Secția de Cardiologie.

"În cadrul Secției Cardiologie în acest moment activează un număr de trei medici plus un medic detașat de pe Medicală I, la un număr total de 60 de paturi. Spitalul va organiza încă un concurs pentru angajarea unui medic specialist iar la sfârșitul anului avem promisiunea din partea unui medic rezident că va veni la Botoșani. Legat de programările din Ambulatoriu, este o problemă în continuare din cauza faptului că numărul medicilor este foarte mic și aceștia trebuie să asigure asistența medicală la 60 de paturi plus gărzile. Tot ce este caz de cardiologie dar nu este urgență majoră poate fi consultat și în cadrul cabinetelor de medicină internă. Listele de așteptare din Ambulatoriu sunt destul de lungi din cauza lipsei de personal, 60-70- 80 de zile. Sperăm ca în momentul în care vom angaja mai mulți medici să reducem aceste liste de așteptare", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati.

O altă secție cu deficit mare de personal este Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. La cele 20 de paturi sunt patru medici, dintre care unul trebuie să desfășoare activitate zilnic și la Secția de Obstetrică și Ginecologie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
165

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
253

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
383

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...