Semafor cu buton pentru pietoni, montat într-o zonă aglomerată din municipiul Botoșani

Semafor cu buton pentru pietoni, montat într-o zonă aglomerată din municipiul Botoșani
Dificultatea cu care se circulă într-una dintre cele mai aglomerate zone din municipiul Botoșani i-a determinat pe membrii Comisiei de sistematizare a circulației să ia decizia de a se monta un semafor pentru pietoni.

Este vorba despre Bulevardul Mihai Eminescu, la Monumentul Răscoalei de la 1907, unde se formează coloane de mașini tot timpul din cauza numărului mare de pietoni care traversează pe trecerea amplasată în zonă.

"Este un semafor atipic, un semafor pentru pietoni, care funcționează la apăsarea unui buton, pentru a permite de această dată un acces al autoturismelor care nu reușesc să își continue deplasarea din cauza fluenței foarte mari a pietonilor care traversează această stradă. Decizia va fi transmisă Direcției de Dezvoltare, DSPSA, să pună în practică ceea ce am hotărât, astfel încât conducătorii auto să primească culoarea verde a semaforului, pietonii să primească culoarea verde, urmând ca ulterior apăsării butonului temporizarea să le stabilească culoarea roșie pentru a permite accesul auto. În general, aceste semafoare se montează acolo unde pietonii nu reușesc să traverseze strada și în această situație avem o fluență foarte mare de pietoni și nu reușesc conducătorii auto să își continue deplasarea realizându-se niște coloane foarte lungi pe acest tronson", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a mai precizat că semaforul va permite temporizarea timpilor și că apăsările succesive într-un interval foarte scurt nu vor fi luate în calcul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
138

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
160

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
117

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...