Ministrul de Finante: Nu crestem nicio contributie sociala obligatorie, nici pentru angajat, nici pentru angajator

Ministrul de Finante: Nu crestem nicio contributie sociala obligatorie, nici pentru angajat, nici pentru angajator
Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, le-a spus luni deputatilor ca Executivul nu are in vedere majorari de taxe si impozite si ca nu intentioneaza sa schimbe filosofia fiscala in niciun fel - fie impozitare directa, indirecta sau modificare a sistemului de contributii sociale, potrivit agentiei Mediafax.

''Ministerul Finantelor Publice nu are in vedere majorari de taxe si impozite, nu vrea sa schimbe filosifia fiscala in niciun fel, pe niciun palier, fie impozitare directa, indirecta sau de modificare a sistemului de contributii sociale. Asadar, nu crestem nicio contributie sociala obligatorie, nici pentru angajat, nici pentru angajator'', le-a transmis Anca Dragu deputatilor.

Ea a subliniat ca persoanele fizice, cele cu activitati independente si profesiile liberale nu sunt vizate de cresterea impozitarii.

''De asemenea, MFP nu va acorda nicio amnistie fiscala. Consider ca modificari semnificative ale regulilor fiscale trebuie sa fie dezbatute si votate in Parlament. Proiectul pe care l-am avut in vedere si pe care l-am asumat se refera strict la prevederi de debirocratizare si de simplificare'', a aratat ministrul Finantelor.

Potrivit Ancai Dragu, deficitul bugetar dupa primele opt luni este redus, de 0,42% din PIB, iar prin rectificarea bugetara deficitul bugetar a fost mentinut la 2,8% din PIB in termeni cash si 2,95% din PIB in metodologia europeana.

''Nu vedem niciun pericol de depasire a acestor tinte de deficit bugetar in 2016. Mai mult, fondurile de rezerva acumulate in Trezorerie sunt estimate sa acopere necesarul de finantare pentru cinci luni, un nivel suficient potrivit celor mai bune practici internationale in managementul lichiditatii. Soldul bugetar redus este rezultatul atat al unei executii bugetare prudente pe partea de cheltuieli, cat si imbunatatirii colectarii veniturilor bugetare'', a accentuat ministrul Finantelor Publice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
331

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
98

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
64

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...