Vreme de toamnă la Botoşani, cu temperaturi variabile. Estimări meteorologice

Vreme de toamnă la Botoşani, cu temperaturi variabile. Estimări meteorologice
Şocul termic pe care l-am resimţit, prin trecerea de la temperaturi de vară veritabilă de la mijlocul lunii septembrie la cele de toamnă în doar câteva ore, a trecut, astfel că am început să ne obişnuim cu peisajul ploios şi rece. Prognozele indică şi pentru următoarele zile temperaturi destul de scăzute şi câteva reprize de precipitaţii.

Dimineaţa de luni va găsi cerul mai mult acoperit, însă pe parcursul zilei se va degaja de nori, astfel că după-amiază vom avea parte de soare. Maxima va urca la 17ºC în timp de minima va fi de 8ºC.

Marţi, temperaturile vor oscila între 18ºC şi 8ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul îşi va păstra direcţia nord- vestică dar şi intensitatea din zilele precedente. De miercuri, vremea intră într-un proces de încălzire uşoară. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 19ºC şi 11ºC, pe fondul unui cer mai mult noros.

Joi, maxima va urca la 21ºC în timp ce minima va fi de 11ºC. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic, cu unele intensificări. Ziua de vineri prefaţează un weekend frumos, în condiţiile în care temperaturile vor oscila între 25ºC şi11ºC. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul se va roti dinspre sud- vest.

Cât despre weekend, acesta ar putea fi ultimul în care vom avea parte de temperaturi generoase, de vară. Sâmbătă, termometrele vor indica o maximă de 26ºC şi o minimă de 11ºC. Cerul va fi senin în cea mai mare parte, iar vântul va fi variabil. Duminică, temperaturile vor avea valori cuprinse între 24ºC şi 12ºC. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla dinspre sud- vest, slab la moderat.

Pe de altă parte, cantităţile de precipitaţii căzute în ultimele zile nu au fost suficiente pentru a repara deficitul de apă din sol. Ultima măsurătoare a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (foto) arată că jumătatea de nord a judeţului suferă în continuare din cauza secetei puternice, în timp de jumătatea de sud a trecut la nivelul de secetă moderată.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
82

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
78

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...