Patrule cu câini băgate în Centrul Vechi pentru calmarea romilor!

Patrule cu câini băgate în Centrul Vechi pentru calmarea romilor!

Pe lângă înființarea unui punct fix în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, unde să fie în permanență echipaje formate din polițiști locali, polițiști și jandarmi, una dintre măsurile avute în vedere de autorități este introducerea patrulelor cu câini, pentru restabiliraea ordinii și liniștii publice în această zonă fierbinte din oraș.

La sfârșitul săptămânii au fost făcute noi razii, fiind identificate 18 persoane care nu avea drept de ședere în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului și au fost dispersate 11 grupuri formate din cetățeni de etnie romă.

"Persoanele care nu au domiciliul în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului sunt introduse în baza de date a Serviciului de Evidență a Populației și, în conformitate cu prevederile legale, în condițiile în care la următoarele razii vor fi găsite, vor fi evacuate. Ne dorim o bază de date cu toate persoanele care locuiesc în afara cadrului legal. Următoarele activități care vor fi desfășurate de cei de la Poliția Municipală vor fi desfășurate și cu echipaj canin", a declarat prefectul Dan Nechifor.

Reprezentantul Guvernului ia în calcul să solicite și ajutorul Grupării Mobile de Jandarmi de la Bacău, pentru a face ordine în Centrul Vechi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
83

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
53

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
202

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...