Incident grav! Un copil de trei ani a căzut în fosa septică din curtea grădiniței! FOTO
BOTOSANI

Incident grav! Un copil de trei ani a căzut în fosa septică din curtea grădiniței! FOTO
Un incident deosebit de grav s-a produs, luni dimineață, în curtea unei unități de învățământ din județul Botoșani! Un copil de doar trei ani a căzut într-o fosă septică din curtea unității și doar o minune a făcut ca micuţul să scape cu viață.

Băiețelul, împreună cu sora sa, au mers la toaleta din curtea Grădinței nr. 2 din Sat Nou, comuna Todireni, fără a fi însoțiți însă de un adult. La ora la care s-a întâmplat incidentul, la grădiniță era una dintre cele două educatoare și femeia de serviciu. Băiețelul a intrat în toaleta, care este de tip turcesc, în imediata apropiere fiind și o fosă septică, aceasta, din spusele localnicilor, fiind acoperită cu o tablă. Din câte se pare, copilul a sărit peste acea tablă și a căzut în fosa care nu era în totalitate plină cu dejecții.

Surioara sa a fugit în grădiniță și a anunțat femeia de serviciu, care împreună cu educatoarea au încercat să îl scoată pe băiețel dar nu au reușit. În ajutor a sărit un bărbat care locuiește în apropiere, care l-a prins de mâini pe copil și l-a scos la suprafață.

"Era în apă. L-am prins de mâini, am cooperat cu el. Dacă nu coopera nu puteam să îl scot. Eu am găsit fosa fără nimic deasupra. M-am băgat până la jumătate, cu ambele mâini, să îl scot. Era speriat copilul și când l-am scos, era murdar, ud tot", a povestit bărbatul.

Mama copilului, care locuiește la doar 300 de metri de grădiniță, spune că a fost anunțată cu întârziere de ceea ce s-a întâmplat, iar când a mers la unitatea școlară și-a găsit copilul ud și tremurând, și susține că educatoarea i-a recomadat să îi dea un paracetamol și să îl ducă la medicul de familie. 
"Am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a căzut în fosă. Am început să tremur și mi-a zis: Îl luați acasă așa, ce faceți? Am spus că îl iau acasă și mi-a spus să îi dau un paracetamol și să îl culc. Doamna educatoare mi-a spus. Să îl învelesc și să îi dau un paracetamol, că avea mâinile reci. Am mers acasă, i-am făcut baie că mirosea oribil de la el și mi-am spus să sun medicul de familie de la Albești să îl vadă, să îl consulte. Am fost și mi-a spus că e posibil să fi înghițit două-trei guri de apă și ar fi bine să îi facă niște analize. Copilul a căzut în fosă, era o simplă tablă pe fosă. A sărit pe tablă și a căzut în fosă. Un vecin l-a scos. Mi-au spus că a fost un mic incident", a spus Simona Andreea Vezeteu, mama copilului.

Îngrijorată de starea de sănătate a micuțului, mama a sunat la 112 și a solicitat o Ambulanță care să îl transporte la spital pentru investigații amănunțite. Tatăl copilului era în drum spre casă când a aflat de incident, acesta întorcându-se din Italia.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoşani au declanșat și ei o anchetă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IȘJ, Ciprian Manolache, copilul ar fi trebuit însoțit la toaletă de ingrijitoare.

"Inspectorul teritorial se va deplasa la Liceul Tehnologic Todireni și în speță la Grădinița cu program normal de la Sat Nou, este o structură a Liceului Todireni, pentru a verifica ce s-a întâmplat acolo. A fost atenționată doamna directoare de la Liceul Todireni să ia toate măsurile ce se impun pentru preîntâmpinarea unei asemenea situații și să demareze o anchetă și să stabilească cauzele și vinovații", ne-a declarat Ciprian Manolache.

Incidentul este anchetat și de polițiști. Primarul și viceprimarul comunei Todireni au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere vizavi de cele întâmplate, dar nici directoarea Liceului din localitate.













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
126

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
82

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
166

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...