Un medic primar cu vechime va lua 1.200 lei pentru o gardă în weekend. Guvernul a stabilit noi tarife

Un medic primar cu vechime va lua 1.200 lei pentru o gardă în weekend. Guvernul a stabilit noi tarife
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea plăţilor pentru gărzile medicilor, fiind vorba despre creşteri de la 42% în cazul rezidenţilor până la 90%.

"De la 1 octombrie plata gărzilor va fi făcută la un alt nivel. (…) Astfel un rezident de anul III dintr-o unitate clinică cu un spor de 50% care este minim pentru timpul săptămânii va avea acum o plată netă de 257 de lei în timpul săptămânii. De asemenea, o gardă pe timpul weekendului atunci când sporul este de 50% până 100% , dacă luăm un spor de 100% vorbim despre 547 lei, dacă vorbim despre nivelul minim al sporului, atunci vorbim despre 411 lei", a declarat ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu.

El a dat şi exemplul unui medic primar, cu o vechime de peste 20 de ani.

"Un medic primar cu o vechime de peste 20 de ani, într-o unitate clinică, cu un spor de week-end şi calculăm cu un spor de 100%, atunci vorbim de 1.200 de lei în mână pentru o gardă în week-end. Iar pentru o gardă în timpul săptămânii, cu un spor de 75%, adică la un nivel superior, pentru timpul săptămânii, vorbim de 800 de lei bani în mână", a mai spus Voiculescu.

El a adăugat că există loc de îmbunătăţire, dar în momentul acesta este tot ce s-a putut face, adăugând că este un pas important.Vorbim despre creşteri de la 42% în cazul rezidenţilor până la 90 şi ceva la sută, a conchis Voiculescu.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
11

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
45

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
77

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...