DURERE fără margini la Avrămeni! Botoșăneanca ce și-a pierdut viața în cutremurul din Italia a ajuns acasă: "Am săpat cu mâinile goale ca să o gasim" - FOTO, VIDEO

DURERE fără margini la Avrămeni! Botoșăneanca ce și-a pierdut viața în cutremurul din Italia a ajuns acasă: "Am săpat cu mâinile goale ca să o gasim" - FOTO, VIDEO
Botosaneanca Maricica Iosub, in varsta de 35 de ani, care si-a pierdut viata in cutremurul de saptamana trecuta din Italia, a ajuns acasa pentru totdeauna. 

Cu doua ore inainte ca masina in care se afla trupul neinsufletit al Maricicai sa ajunga la Avrameni, pe strazile satului era o liniste apasatoare. Doar pietrele se mai auzeau sub pasii marunti ai rudelor si vecinilor, care se apropiau usor, usor de casuta unuia dintre frati. 



Putin dupa ora 13:15, masina cu sicriul celei ce a fost sora, nepoata, verisoara sau prietena, si-a facut aparitia pe ulita. Fratii si surorile Maricicai s-au strans in fata portii si imediat au izbucnit in plans. Inca nu le vine sa creada ca scumpa lor surioara i-a parasit pentru totdeauna. 

Vecinii s-au strans si ei in strada si o plang pe femeia in varsta de 35 de ani. "Au crescut fara mama si s-au descurcat si ei cum au putut. Au plecat fiecare in strainatate pentru a-si castiga o bucata de paine, pentru ca aici in Avrameni nu aveau ce face", spune una dintre vecine.



Sicriul cu trupul Maricicai este scos din masina de rude si dus in casa. Alaturi, cele doua surori si cei doi frati nu-si pot stapani lacrimile.

"Am sapat cu mainile goale sa o gasim"

Unul dintrei cei doi frati, Florin Iosub, locuieste in apropiere de Roma, alaturi de o alta sora, Lilioara. Imediat ce au aflat despre cutremur au sunat-o pe Maricica, dar nimeni nu raspunde la celalalt capt al firului.

"Eu la ora 8.oo dimineata am ajuns acolo si am sperat pana a doua zi ca o vom gasi in viata. Noi am sapat cu mainile goale sa o gasim, cum am putut, dupa care autoritatile ne-au indepartat de acolo si au inceput sa sape cu buldoexcavatoarele ca sa o scoata. Erau trei romani si o persoana din Italia in acel bloc. Am sperat pana in ultima clipa ca o gasim in viata. Am vazut cum era acasa. Nu a avut nicio sansa", ne-a spus Florin Iosub.



"Trebuia sa-mi boteze copilul"

Florin a vorbit ultima oara cu sora sa lunea trecuta, pe 22 august, pe Whatsapp, atunci cand ii trimitea fotografii cu fiica sa, ce urma a fi botezata de Maricica. Din pacate nu a mai apucat.

"Ii trimiteam poze cu fetita mea, pentru ca ea trebuia sa-mi boteze copilul. Nu a apucat sa o vada, iar eu ii trimiteam fotografii. Botezul trebuia sa fie in octombrie", a adaugat Florin.

Cu ochii in lacrimi si cu fotografia Maricicai in brate, Florin si Costel Iosub tin sa multumeasca autoritatilor romane, Ambasadei Romaniei din Italia, presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, dar si premierului Dacian Ciolos, care i-au ajutat cu repatrierea surorii.



Maricica Iosub locuia in Italia de 15 ani si dorea sa ramana definitiv in Peninsula, avand dubla cetatenie, romano-italiana. Nu era casatorita pentru ca "si-a dedicat viata fratilor si surorilor", dupa cum spune chiar Costel. In noaptea tragediei din Italia, Maricica dormea si a fost surprinsa sub daramaturi. Salvatorii au gasit-o a doua zi, insa era decedata.

Inmormantarea va avea loc vineri, in cimitirul din satul natal, Avrameni.

Dumnezeul s-o ierte!
 













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
228

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
41

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
345

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...