S-au înmulţit câinii pe străzile din Botoşani. Fetiţă atacată în centrul oraşului!

S-au înmulţit câinii pe străzile din Botoşani. Fetiţă atacată în centrul oraşului!
Numărul câinilor comunitari s-a înmulţit în ultima perioadă pe străzile din municipiul Botoşani, aceştia putând fi văzuţi chiar şi în zonele centrale ale urbei, intens circulate. O spune Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), care susţine că din ce în ce mai multe sesizări au fost primite pentru a se interveni cu firma de ecarisaj pentru capturarea maidanezilor.

În urmă cu câteva zile o fetiţă a fost muşcată de un câine comunitar în zona Pieţei Centrale. Reprezentanţii DSPSA au fost sesizaţi de cetăţenii din zonă de incident şi împreună cu firma de ecarisaj au acţionat şi au capturat patrupedul.

“Din păcate în ultima vreme primim din ce în ce mai multe sesizări, s-a înmulţit numărul acestora pe raza municipiului Botoşani şi încercăm prin firma de ecarisaj să stopăm cât putem acest fenomen. Din păcate observ că cei din zona de ONG-uri sunt din ce în ce mai puţin implicaţi în fenomenul acesta, după ce ani de zile s-au implicat, au pus umărul acum s-au scindat şi nu mai reuşim să colaborăm cu ei cu promisiunea de a ne aduce hrană în mod constant", a declarat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

S-a ajuns în această situaţie, de a apărea din nou câini pe străzile din oraş, din cauza neaplicării prevederilor legale privind situaţia câinilor din curţile oamenilor.

“Am avut în repetate rânduri discuţii cu cei de la Direcţia Sanitar Veterinară. Avem o problemă că foarte mulţi din cei care au curte au cel puţin câte un câine. Conform OUG 155 aceşti câini trebuiau sterilizaţi până la sfârşitul anului 2014, s-a mai dat o derogare până în 2015, nu s-a întâmplat nimic în acest sens şi nimeni nu face o campanie şi nu arăt cu degetul dar este de competenţa acestora să facă ceva în acest sens, ori nu se mai mişcă nimic, s-a dat o lege care nu se aplică. Prin sterilizarea tututor câinilor de rasă comună ar fi un prim pas în stoparea acestui fenomen, să reuşim să îi ţinem sub control", a mai spus directorul DSPSA.

La ora actuală în padocul municipalităţii sunt 603 câini.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
11

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
171

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
302

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...