INCENDIU la Roma provocat de o mână criminală! A ars totul, iar proprietarul e șocat: "Nu știu cine putea face asta" - FOTO, VIDEO

INCENDIU la Roma provocat de o mână criminală! A ars totul, iar proprietarul e șocat: "Nu știu cine putea face asta" - FOTO, VIDEO
Un incendiu cu flacari de peste 5 metri inaltime a avut izbucnit in noaptea de luni spre marti, in comuna Roma, din judetul Botosani, dupa ce o persoana inca necunoscuta a pus focul intentionat.

Alarma s-a dat putin dupa miezul noptii, cand Aurel Aluculesei a vazut flacarile uriase care au cuprins saivanul si hrana pentru iarna a animalelor, aproximativ 30 de tone de fan. Acesta a sunat imediat la 112, iar la fata locului s-au deplasat doua autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Botosani.

Cand au ajuns pompierii la locului solicitarii, undeva in afara satului Roma, pe camp, adapostul construit de barbat pentru oi era ars complet, iar flacarile de la furaje ajungeau pana la peste 5 metri inaltime. Exista posibilitate ca focul sa se extinda la un lan de porumb aflat la nici 2 metri distanta de fanul ce ardea, astfel ca pompierii au intervenit pentru a evita extinderea incendiului.



FOC PROVOCAT INTENTIONAT

Pompierii au stabilit ca focul a fost pus intentionat si asta pentru ca adapostul pentru animale nu era alimentat cu energie electrica, iar distanta dintre acesta si furaje era de aproape 3 metri, deci cel care a provocat totul a aprins atat saivanul, cat si capita cu furaje.

"Am fost solicitati sa intervenim la un saivan pentru oi si un depozit de furaje. Cand am ajuns aici saivanul era ars, iar depozitul de furaje ardea cu putere, circa 30 de tone. Actionam si la aceasta ora pentru a lichida incendiul. Nu s-a extins la lanul de porumb. Cu siguranta incendiul a fost provocat de cineva. Este o actiune intentionata si urmeaza ca Politia sa afle cine a provocat totul.", a declarat plt. adj. Catalin Gulutanu, Sef tura de Serviciu in cadrul ISU Botosani.

VICEPRIMARUL NU I-A AJUTAT PE POMPIERI

Pompierii au cerut ajutorul reprezentantilor Primariei Roma, dar acestia nu au venit. Angajatii ISU Botosani aveau nevoie de un buldoexcavator pentru a imprastia furajele si a stinge focul mai repede, insa primarul comunei Roma este in concediu, iar viceprimarul, desi a fost telefonat, nici macar nu a dorit sa vina la locul nefericitului eveniment pentru a se gasi o solutie.

La ora 2:00 focul inca ardea cu putere, iar la fata locului au ajuns cateva persoane de la Serviciul de Voluntari pentru Situatii de Urgenta..



"Nu eram certat cu nimeni"

Aurel Aluculesei se afla la stana cu oile si nu banuie pe nimeni care i-ar fi vrut raul.

"Aveam baloti de lucerna si un saivan pentru oi. Nu stiu de la ce a pornit. Eu eram la stana. La ora 20:00 am trecut pe aici si m-am dus la stana. Normal ca a fost pus intentionat, pentru ca aici nu am curent ca sa faca scurt. Cineva a pus focul. Nu banuiesc pe nimeni, o sa afle politia. Nu eram certat cu nimeni. Nu stiu cine putea face asta.", ne-a declarat Aurel Aluculesei, care a adaugat ca aducea oile in acel saivan doar iarna.

Politistii au deschis o ancheta in acest caz si incearca sa-i dea de urma celui care a provocat incendiul.

 














 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
3

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
39

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
260

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...