VICTORIE pe Municipal! FC Botoşani- ASA Tg. Mureş 4 -2!!! Suporterii, eroii serii!
LIVE-TEXT

VICTORIE pe Municipal! FC Botoşani- ASA Tg. Mureş 4 -2!!! Suporterii, eroii serii!
După o zi caniculară, chiar dacă ne aflăm la final de august, seara meciului în care FC Botoşani întâlneşte pe teren propriu ASA Târgu Mureş este plăcută, cel puţin condiţiile meteo fiind de natură să ajute echipa lui Leo Grozavu să dea tot ce poate pentru a smulge cele trei puncte de la ardeleni.

În primul 11, antrenorul botoşănenilor i-a titularizat pe Plamen Iliev, Radoslav Dimitrov, Florin Plămadă, Andrei Miron, Nicolae Vlad Muşat, Cătălin Golofcă, Gabriel Vaşvari (căpitan), Mihai Bordeianu, Mihai Roman, Deivydas Matulevicius şi Victor Astafei.

Pe banca de rezerve se vor găsi Călin Albuţ, Răzvan Greu, Andrei Herghelegiu, Alexandru Ichim, Lorand Fulop, Sergiu Popovici şi proaspăt înmatriculatul Willie Hortencio Barbosa.

Dan Alexa ripostează la 11-le botoşănean, trimiţând în teren pe Adrian Viciu, Alin Dobrosavlevici, Ianis Zicu, Andrei Cordoş, Romeo Surdu, Raul Costin (fost jucător al FC Botoşani), Claudiu Belu- Iordache, Gabriel Matei, Benjamin Kuku, redutabilul căpitan Gabriel Mureşan şi Marius Constantin.

Rezervele ASA sunt Bogdan Moga, Andrei Ciolacu, Gaston Mendy, Norbert Feketics, Octavian Deaconu, Robert Candrea şi Darius Ursu.

Cu 20 de minute înaintea fluierului de start al meciului, sunt încă multe locuri libere la tribune şi peluză, semn că meciul cu Steaua, atunci când Municipalul a fost plin- ochi, va rămâne doar o "excepţie". De remarcat este însă şi faptul că sectorul dedicat fanilor oaspeţilor este gol, deşi la intrarea în stadion dedicată acestora este masată o grupare de jandarmi, gata să "restabilească ordinea".

Meciul a început!
Suporterii FC-ului se aud cam "anemic", poate şi din cauza faptului că numărul celor din Dark Hooligans s-a redus simţitor faţă de ultimul meci desfăşurat pe teren propriu.

FC Botoşani se apropie ameninţător de poarta lui Viciu, dar emoţia nu durează mult.  

Şase minute au trecut din meci, iar vocea lui Leo Grozavu se aude deja, antrenorul botoşănenilor strigând la elevii săi care nu par însă să-l audă. De partea cealaltă, Dan Alexa aşteaptă cu braţele încrucişate la marginea terenului un atac concretizat şi pe tabelă al jucătorilor săi. Suporterii botoşăneni îi remarcă blugii strâmţi pe care îi poartă, remarcile fiind "sancţionabile".

Un atac spre poarta lui Viciu se finalizează penibil după ce Roman se împiedică de Muşat la propriu. Mureşenii repun de la marginea terenului, mingea ajunge din nou în braţele portarului ardelean.

Minutul 13- după un fault asupra lui Bordeianu, botoşănenii primesc o şansă de a înscrie dar nu reuşesc să schimbe scorul de pe tabelă. 

"Grasul" Zicu, după cum este numit Ianis Zicu, reuşeşte să-l surprindă pe Iliev în minutul 19 şi să-l "execute" fără drept de apel. Mureşenii se încurajează la marginea terenului, suporterii FC Botoşani "fac spume".
FC Botoşani- ASA Tg. Mureş 1-0

Minutul 26- un fault asupra unui jucător botoşănean, comis de către Kuku, este sancţionat cu cartonaş galben, însă atacul ulterior asupra porţii lui Viciu rămâne fără rezultat. 

Un suporter botoşănean insistă să-l strige pe Zicu "Grasule!", "Grăsuţule", aluzie la cele câteva kilograme în plus pe care jucătorul mureşenilor le-a acumulat în ultima perioadă. Replica vine tot din rândul suporterilor botoşăneni: "Ia-l acasă dacă-ţi place".

Este rândul lui Victoraş Astafei să rateze egalarea, după ce şutează spre poartă, dar mingea se duce muuult peste transversală. Vocea lui Grozavu încă se aude. 

Urmează un contraatac al mureşenilor pe poarta lui Iliev dar apărarea FC Botoşani e la datorie. Mingea ajunge repede în cealaltă jumătate de teren dar tot degeaba, emoţiile lui Viciu fiind de scurtă durată.

Încă un cartonaş galben în contul mureşenilor, după ce Raul Costin îl faultează pe Plămadă. Vociferărilor mureşenilor le răspund cu vârf şi îndesat suporterii botoşăneni. "Criminalule", i se aruncă fostului jucător al FC Botoşani, Costin. E doar una dintre expresiile des folosite de suporteri când vine vorba de faulturi.

Nu durează mult şi arbitrul umblă iar la buzunarul cu cartonaşe, sancţionându-l cu "galben" pe Victor Astafei.

Minutul 39, negru pentru botoşăneni care se văd executaţi a doua oară după un şut al lui Matei. Iliev pare deznădăjduit, în timp ce mureşenii exaltă. 

Radoslav Dimitrov este şi el sancţionat cu galben, mureşenii cerând însă cartonaş roşu. "Meci" de vorbe şi între antrenorii celor două echipe, care se ceartă de la distanţă, injuriile fiind uşor de citit pe buzele lor. Alexa este tras sub copertină de un membru al staff-ului, dar nu pentru mult timp. 

Primul mitan va fi prelungit cu 2 minute.

Ultimele minute de joc din prima repriză găsesc din nou arbitrul cu cartonaşul galben, sancţionat fiind Dobrosavlevici. 

A urmat o explozie de bucurie pe Municipal, după ce, în ultimul minut al prelungirilor primei reprize, Bordeianu a reuşit să înscrie, reducând diferenţa la un gol. FC Botoşani- ASA Tg. Mureş 1- 2.

Finalul primei reprize îi găseşte pe cei doi antrenori certându-se, staff-ul celor două echipe interpunându-se între Grozavu şi Alexa. Mai mult, "ştafeta scandalului" este preluată de managerul general al ASA, Daniel Stanciu, care l-a împins pe şeful firmei de pază. Cearta a continuat şi în tunel, în timp ce cele două echipe se retrăgeau spre vestiare.

Reintrarea în teren a fotbaliştilor ASA Tg. Mureş, în debutul celei de-a doua reprize, este întâmpinată cu huiduieli şi fluierături ale botoşănenilor, iar apariţia lui Daniel Stanciu dar mai ales atitudinea lui războinică este "sancţionată" de suporteri.

Leo Grozavu face prima schimbare, Willie Barbosa debutând în tricolul botoşănenilor, înlocuindu-l pe Mihai Roman,

Ratare teribilă a lui Matulevicius care trimite cu capul spre poarta lui Viciu, dar mingea trece pe lângă bară. 

În minutul 55, Raul Costin este scos pe targă la marginea terenului, dar se cere înapoi în joc.

Se pregăteşte încă o schimbare la FC Botoşani, Andrei Herghelegiu intrând în joc în locul lui Mihai Bordeianu.

Lovitură liberă pentru FC Botoşani după un fault la Golofcă. Se pregăteşte să înscrie de la aproximativ 35 de metri Gabriel Vaşvari, dar nu nimereşte poarta. Urmează un corner, executat frumos, dar Viciu respinge.  

Minutul 75!!! GOOOOOOOOOL FC Botoşani! Golofca înscrie printr-un lob superb, în poarta părăsită de Viciu! FC Botoşani- ASA Tg. Mureş 2- 2!!!

Schimbare la ASA: Kuku este înlocuit de Feketics.

Matulevicius reuşeşte să majoreze scorul, înscriind pentru 3-2! Viciu a rămas şocat în faţa loviturii cu capul, din plonjon, executată perfect. Jucătorul dedică golul suporterilor, arătându-le o inimă. Botoşaniul are acum şansa de a urca pe locul IV în clasament! 

Minutul 79- Florin Plămadă este sancţionat cu cartonaş galben!
Minutul 83: Cătălin Golofca este înlocuit cu Lory Fulop! 

Dan Alexa, antrenorul mureşenilor, este la capătul puterilor, deşi încearcă din răsputeri să-şi ţină firea. Nimeni nu ar vrea să se afle acum în adidaşii lui: după ce echipa a condus cu 0-2, acum se vede în situaţia de a fi condusă cu 3-2. De partea cealaltă, Leo Grozavu continuă să se agite la marginea terenului!

INCREDIBIL! Matulevicius reuşeşte să înscrie din nou, avându-l în faţă pe Viciu şi doi mureşeni în spate. A sprintat spre poartă şi a marcat fără drept de apel. Alexa se ţine de faţă! FC Botoşani- ASA Tg. Mureş 4- 2!!! cu câteva minute înainte de final. 

LOCUL IV, VENIM!!!

Cu doi jucători, Fulop cel mic şi Matulevicius, întinşi pe teren după ce au fost accidentaţi, suporterii le scandează mureşenilor: "B-ul!", "B-ul!". Singurul lucru pe care Alexa şi ai lui îl mai aşteaptă este ca meciul- coşmar să se încheie.

Arbitrul fluieră finalul meciului, iar din boxele Municipalului răsună primele acorduri din "Thunderstruck", piesa- cult al AC- DC. 
Jucătorii mureşeni sunt aşteptaţi la tunel de suporteri cu semne obscene, dar liderul Gabi Mureşan salută spectatorii şi îi aplaudă.

Botoşănenii fac turul stadionului pentru a fi aclamaţi de suporteri. 
După o primă repriză cumplită, FC Botoşani învinge ASA Târgu Mureş cu un incredibil 4-2! Leo Grozavu aplaudă suporterii îndelung, în semn de mulţumire pentru susţinerea de care s-a bucurat echipa în această seară.   

































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
211

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
64

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
65

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...