Profesorii unui liceu din municipiul Botoșani cer ajutorul! Vezi pentru ce!

Profesorii unui liceu din municipiul Botoșani cer ajutorul! Vezi pentru ce!
Conducerea unui liceu din municipiul Botoșani, alături de corpul profesoral, cere ajutorul Executivului Primăriei Botoșani pentru a ieși din "impasul" în care unitatea de învățământ a ajuns în ultimii ani.

Este vorba de Liceul Tehnologic "Elie Radu" unde s-a redus populația școlară, ceea ce a dus și la scăderea planului de școlarizare și la restrângeri de activitate în rândul profesorilor.

Printr-un memoriu semnat de angajații acestui liceu se cere ajutorul reprezentanților Primăriei, una dintre propunerile venite din partea conducerii liceului fiind arondarea unei alte unități de învățământ la Liceul "Elie Radu".

"Cauzele, mai mult sau mai puțin obiective, generate de scăderea populației școlare lipsa de informare și consiliere a elevilor și părinților, condițiile improprii în care am funcționat patru ani datorită lucrărilor în campusul școlar (nefinalizate nici până în prezent) au generat o scădere a planului de școlarizare, fapt ce a determinat restrângeri de activitate și o influență negativă asupra numelui școlii (...) Vă rugăm să luați în considerarea posibilitatea arondării unei unități de învățământ la unitatea noastră școlară, ținând cont și de faptul că putem funcționa cu o capacitate de peste 1.000 de elevi și că, în anii din urmă, am reprezentat cel mai mare centru bugetar din municipiu. Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic "Elie Radu" vă solicită în mod expres sprijinul în vederea găsirii unor soluții favorabile, atât pentru noi cât și pentru școlile ce pot fi arondate, pentru ca elevii și părinții acestora să fie pe deplin mulțumiți de condițiile în care învață și sunt educați copiii lor.", se arată în memoriul semnat de profesorii de la Liceul "Elie Radu" şi înaintat municipalităţii. 

În memoriu se mai specifică că acest demers a fost generat de dorința stringentă de a repune liceul pe locul onorabil ocupat în trecut în rețeaua școlară a județului "pentru a nu pierde un domeniu atât de căutat pe piața muncii și de care comunitatea locală are nevoie."

Liceul Tehnologic "Elie Radu" funcționează de 44 de ani și este singurul liceu de construcții din județ. Pe lângă sălile de clasă, laboratoare și ateliere, unitatea de învățâmânt dispune și de internat și cantină cu o capacitate de 300 de locuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
105

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
61

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
64

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...