Postul de administrator public al judeţului nu şi-a găsit ocupant încă

Postul de administrator public al judeţului nu şi-a găsit ocupant încă
După plecarea lui Radu Judele din funcţia de administrator public al judeţului, postul a rămas neocupat, iar actuala conducere a Consiliului Judeţean nu dă semne că se grăbeşte să-i găsească înlocuitor.

Preşedintele CJ, Costică Macaleţi spune că deocamdată nu s-a găsit persoana care să poată ocupa asemenea funcţie şi că, şi dacă ar găsi-o, ar trebui să promoveze un concurs organizat în acest sens. Întrebat care ar trebui să fie calităţile potenţialului adminstrator public al judeţului, şeful CJ a susţinut că: "Să ştie foarte bine judeţul, dacă s-ar nimeri să am şi eu încredere în el ar fi minunat, să aibă experienţă, o anumită vechime, să aibă prestanţa necesară pentru a fi manager de judeţ sau administrator de judeţ", declară Costică Macaleţi.

Radu Judele a ocupat postul de administrator public al judeţului la solicitarea expresă a lui Florin Ţurcanu, fostul şef al CJ, care l-a adus pe Judele de la Iaşi, unde condusese o perioadă Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Iaşi. Acum Radu Judele este consilier judeţean din partea PNL.

La Suceava, postul de administrator public al judeţului a fost ocupat din precedentul mandat al lui Gheorghe Flutur la CJ, 2008- 2012, de către Irina Vasilciuc, cea care ar putea prelua funcţia şi în actualul mandat. În perioada 2012- 2016, cât CJ Suceava a fost condus de Cătălin Nechifor, adminstrator public a fost Ionuţ Adomniţei. Atât Vasilciuc cât şi Adomniţei au performat pe posturi.

La Iaşi, însă, postul de administrator public nu a fost ocupat niciodată, deşi discuţii despre scoaterea sa la concurs au fost încă din mandatul 2004. 2008, când şef al CJ Iaşi era Lucian Flaişer.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...