Vicepresedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, retinut de DNA pentru dare de mita!

Vicepresedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, retinut de DNA pentru dare de mita!
Lazar Iordache, vicepresedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de DNA de dare de mita si cumparare de influenta.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada aprilie-iunie 2016, Iordache i-a promis unei persoane cu functie de conducere din cadrul Ministerului Sanatatii 5% din sumele alocate de minister pentru doua spitale.

In 28 aprilie 2016, vicepresedintele ANM i-a dat persoanei respective 126.000 de lei pentru a semna alocarile bugetare catre spitalele respective si pentru a face in asa fel incat si alte persoane din minister sa semneze.

Ministerul Sanatatii precizeaza ca "persoana cu functie de conducere" din cadrul institutiei este denuntatorul din acest caz.
Banii dati de Lazar Iordache proveneau chiar din fondurile alocate de minister pentru realizarea, la cele doua spitale, a proiectelor de construire a unei statii de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale, mai spun procurorii.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca cele doua unitati sanitare sunt Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, din judetul Buzau, si Spitalul din Petrosani, judetul Hunedoara.

Lazar Iordache, vicepresedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, a fost retinut luni, iar marti va fi dus la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
101

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
197

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...

Anchetă la Săveni, după incendiul de la fosta moară de cereale: Focul ar fi fost pus intenționat! (Video)

astăzi, 08:02
197

Potrivit repreznetanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, incendiul de la Săveni a fost stins după aproximativ opt ore.Cauza probabilă ar fi acțiunea intenționată, ...