Bărbații care au provocat accidentul mortal de la Darabani, puși în libertate!

Bărbații care au provocat accidentul mortal de la Darabani, puși în libertate!
Cei doi bărbați care au provocat un accident în Ajunul Paștelui, pe o stradă din orașul Darabani, în urma căruia o tânără și-a pierdut viața, au scăpat de arestul preventiv.

Tribunalul Botoșani a dispus în urmă cu câteva zile prelungirea arestului preventiv, dar Emil Bujor și Florin Stănescu au contestat la Curtea de Apel Suceava, acțiunea lor fiind admisă, vineri, de magistrații suceveni.

Judecătorii au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În acest dosar s-a înregistrat și o premieră pentru practica judiciară din Botoșani. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, după ce anchetatorii au dispus reîncadrarea juridică a faptei. Inițial, Emil Bujor și Florin Stănescu au fost acuzați de ucidere din culpă, dar acum sunt acuzați de omor.

De asemenea, sunt acuzați și de vătămare corporală. Cercetările poliţiştilor au stabilit că cei doi bărbaţi au organizat o cursă ilegală de maşini pe străzile din Darabani, ce a dus la producerea accidentului în care Anda Dănăilă şi-a pierdut viaţa, alte patru persoane fiind ranite, după ce unul dintre şoferi a făcut o depăşire. 

În cazul lui Florin Stănescu, de 46 de ani, a rezultat o alcoolemie de 1,50 g/l alcool pur în sânge, iar în cazul lui Emil Bujor, de 47 de ani, a rezultat o alcoolemie de 1.10 g/l alcool pur în sânge.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
10

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
94

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
203

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...