Protest în județ pentru "drumul groazei", cu zeci de autoturisme și șoferi revoltați! FOTO, VIDEO

Protest în județ pentru "drumul groazei", cu zeci de autoturisme și șoferi revoltați! FOTO, VIDEO
Sătui să își pună viața în pericol ori de câte ori se urcă la volan și să scoată bani din buzunare periodic pentru a plăti reparațiile mașinilor, zeci de cetățeni care locuiesc în comunele Havârna, George Enescu, Mileanca au ieșit, sâmbătă, în stradă pentru a protesta vizavi de starea proastă a DJ 293 Dorohoi-George Enescu-Havârna-Darabani.

Aproximativ 70 de autoturisme, printre care și mașini de mare tonaj, și peste 150 de persoane, s-au adunat la intersecția de la Gârbeni spre George Enescu, de unde vor pleca într-un marș de protest pe traseul Havârna-George Enescu-DN29A-Dorohoi.

Oamenii cer asfaltarea “drumului grozei" așa cum l-au denumit, nefiind pentru prima oară când localnicii din Havârna ies în stradă din cauza condițiilor de pe șoselele din Botoșani.

Cetățenii se plâng de faptul că echipajele de intervenție ajung cu întârziere când este o situație de urgență, din cauza craterelor de pe șosea, iar în ultima perioadă au avut loc mai multe accidente, factorul principal fiind starea proastă a carosabilului.

“Locuiesc în municipiul Dorohoi dar am casă și terenuri în comuna Havârna și vin des pe locurile natale de care nu mă pot despărți. DJ 293 care face legătura între municipiul Dorohoi pe traseul George Enescu-Stânca-Havârna, mai pe deal este Mileanca, se află într-o stare de degradare continuă, administratorul drumului care este Consiliul Județean, prin Direcția Județeană de Drumuri, ne oferă numai mici cârpeli și pe lângă acestea spun ei că fac burdușiri, adică s-a decopertat la o adâncime de 30-40 cm și s-a umplut cu prundiș. Consider că aceasta nu este reparație și este un motiv pentru care, pe acest drum, revendicăm asfaltarea lui, se întâmplă des accidente, mașinile se strică încontinuu. Vrem să beneficiem de condiții bune de trafic dar nu le avem", a declarat Costel Muraru, organizatorul protestului de sâmbătă.

“Drumul este într-o stare deplorabilă, ne stricăm mașinile, ambulanțele, mașinile de pompieri când vin la Havârna fac câte o oră și ceva. Sunt multe persoane care fac naveta și tot timpul avem probleme cu mașinile și este și pericol de accidente. În ultima perioadă au fost câteva accidente datorate stării drumului. De curând un șofer a vrut să ocolească o groapă și a ajuns într-un copac și au fost persoane rănite", a spus un participant la protest.

Un conducător auto a adus cu el dovada facturilor pe care le-a plătit pentru reparațiile mașinii și spune că s-a săturat ca din cauza drumului pentru care se cere asflatarea să stea cu autoturismul mai mult în service și să nu beneficieze de condiții decente de trafic.

“Plătim roviniete, tot felul de taxe și nu beneficiem nici măcar de un segment de drum bun, reabilitat. Ne distrugem mașinile. Merg des cu mașina în service ultima oară am fost acum trei luni și m-a costat 3.000 de lei reparația", a spus bărbatul.

Șefii Consiliului Județean cunosc foarte bine situația drumurilor din județ dar spun că se va interveni acolo unde sunt probleme în funcție de resursele financiare existente.

“Autoritățile județene cunosc situația, vineri am avut o întâlnire cu domnul vicepreședinte Birta, cu domnul director de la Drumuri și Poduri. Mi s-a spus că e trecut pe lista de priorități, este primul drum care se va rezolva în funcție de cum vin banii. Deocamdată au bani pentru burdușiri și ceva plombări.S-a mai lucrat la niște burdușiri cu rezultate mai mult sau mai puțin bune, dar e în funcție de bani cum au rezolvă, cum nu au nu rezolvă. Atâta timp cât plătim taxe, impozite, avem drepturi egale toți. De ce noi aici suntem zona cea mai defavorizată din tot județul?Am înțeles că mai este un drum de aceeași calitate la Răuseni. Pe ăsta s-au făcut doar burdușiri și plombări", a declarat Sergiu Saviuc, primarul comunei Havârna.

Protestul este supervizat de echipaje de jandarmi și polițiști.
 


























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
34

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
194

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
119

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...