SCANDAL în Unitatea de Primiri Urgențe! Ambulanță asteptată cu țipete! Jandarmii chemați să intervină! FOTO, VIDEO

SCANDAL în Unitatea de Primiri Urgențe! Ambulanță asteptată cu țipete! Jandarmii chemați să intervină! FOTO, VIDEO
Un scandal uriaș a pornit, vineri la amiază, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani, după ce rudele unei paciente care venise cu ambulanța au reproșat echipajului SJA că a ajuns greu la o solicitare.

Pacienta în vârsta de 73 de ani, din localitatea Hlipiceni, a fost înțepată de o insectă si se afla in șoc anafilactic. Rudele au gasit-o pe femeie in curte si au sunat la 112, insă, potrivit Serviciului Județean de Ambulantă, persoana care a sunat nu a specificat cauza reală a urgenţei, ci doar că bătrâna are probleme cu tensiunea. După ce au fost îndrumați spre cabinetul medical din sat și a fost vazută de medic, rudele au decis ca ar fi mai bine să o ducă cu mașina personală spre Botoșani, chiar dacă nu au avut acceptul medicului în acest sens.

Maşina care transporta pacienta s-a întalnit cu ambulanța la Talpa (Blândești) și de acolo a început scandalul. Rudele femeii i-au reproșat soferului de pe ambulanță că a ajuns târziu. Cadrele medicale spun că au fost amenințate cu bătaia.



Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, dr. Nicușor Curteanu, spune ca motivul pentru care ambulanța a ajuns târziu este acela că nu s-a spus de la început ce are pacienta, spre Hlipiceni plecând inițial o ambulanță tip B, cu ambulanțier și asistent. În momentul în care medicul de familie a realizat că femeia a fost înțepată, de la Botoşani a fost trimisă o altă ambulanță, tip C, cu medic si asistent.

"Solicitarea inițială a fost făcută pentru hipertensiune arterială. Fiind hipertensiune arterială și fiind medic la dispensarul din Hlipiceni, am îndrumat pacientul către dispensar, pentru că de foarte multe ori evităm transportul unui pacient care are valori minime. Mergând la dispensar suntem anunțați de medic că este o reacție alergică la o înțepătură de insectă, probabil viespe. Îi face tratamentul de prim ajutor la dispensar și din inițiativa proprie a familiei, și nu a medicului de familie, pacienta este preluată impropriu cu un mijloc de transport propriu. Rețineți că nu a fost decizia medicului de familie! Noi am vrut să ieșim în întâmpinarea pacientului. Apelul inițial nu a precizat înțepătură de insectă, pentru că am fi calificat urgență din prima. A fost preluată de echipajul cu medic, i s-a acordat primul ajutor, a ajuns la spital în timp util, cu excepția faptului că a trebuit să o facă in condiții de stres la preluare și la predare din partea aparținătorilor. Mai mult, rudele au lovit cu picioarele în ambulanță, atunci cand pacienta a fost preluată", ne-a declarat dr. Nicușor Curteanu.

Imediat ce pacienta a fost preluată, rudele au plecat spre Unitatea de Primiri Urgențe Botoşani, în timp ce medicul de pe echipajul de ambulanță, ii acorda ingrijiri medicale bătrânei. 

"Au 20 de minute de cand le-am dat-o și incă nu au ajuns. Am ajuns eu înaintea lor", spunea fiul femeii, în timp ce aștepta ambulanța.


La sosirea echipajului, rudele au făcut un scandal monstru, țipând și amenințând cadrele medicale, personalul SJA fiind nevoit să solicite ajutorul jandarmilor.

"Pe unde ai venit, domnul șofer? Pe cel mai lung drum? Vii după GPS? Care drum era blocat, domnule? Eu pe unde am venit? Se mai întreaba de ce sar rudele la bătaie, uite de asta sar. Coboară din mașină și-mi spune: nu te teme, că nu-i rup picioarele. Da cine ești dumitale, domnule? Intrați cu șpagă aici. Incompetenți! Eu am  ajuns foarte lejer, am stat cate un minut si ceva la fiecare semafor, iar dumitale faci 25 de minute de la Talpa până aici? Omul moare si el vrea scris de la medicul de familie!", au fost cuvintele rudelor. 



Cadrele medicale au precizat că pacienta era stabilă și nu s-au putut porni de la Talpa, decât după ce i-au acordat ingrijiri medicale.

La Unitatea de Primiri Urgențe au fost solicitați si jandarmii, care nu au mai fost nevoiți să intervină, pentru că rudele s-au calmat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
76

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
25

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
155

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...