Tragedie! Un adolescent s-a înecat la scăldat! FOTO

Tragedie! Un adolescent s-a înecat la scăldat! FOTO
Tragedie într-o familie din județul Botoșani! Un băiat în vârstă de 14 ani și-a găsit sfârșitul într-o baltă, din localitatea Tudora, în care a intrat pentru a se scălda.

Băiatul a mers cu mai mulți prieteni la ieșirea din localitatea Tudora spre Pașcani, pe un câmp unde se află și o baltă adâncă de aproximativ trei metri, care aparține unui localnic. Copiii au intrat în apă pentru a se răcori, dar adolescentul de 14 ani, care nu știa să înoate, a fost imediat tras la fundul bălții.

Amicii care îl înosoțeau, când au văzut că nu mai iese la suprafață, au fugit repede în sat pentru a da alarma și i-au anunțat familia. Mai mulți localnici au fugit pe câmp, cel care l-a găsit și l-a scos la suprafață pe băiat, înainte de a ajunge pompierii, fiind chiar bunicul copilului. Până la sosirea cadrelor medicale, sătenii au încercat să îl readucă la viață. 

Băiatul a fost preluat de echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă care l-au resuscitat mai bine de o oră, dar din păcate manevrele au fost fără rezultat. Bunicul său, cu ochii în lacrimi, nu s-a dezlipit nicio clipă de copil. 

“Detașamentul de pompieri Botoșani a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui copil de la înec. În momentul sosirii la locul evenimentului copilul era scos la mal. Am acționat pentru acordarea primului ajutor medical dar, din păcate, după circa 60 de minute de resuscitare acesta nu a mai putut fi salvat, a declarat Andrei Ciobanu, din cadrul ISU Botoșani. 

Și mama și bunica au ajuns la locul tragediei și când l-au văzut pe băiat fără suflare s-au prăbușit la pământ, bunica având și ea nevoie de îngrijiri medicale.

“Chiar voiam să îmi iau concediu să închid cu gard, să nivelez, el e încă în lucru. Voiam să amenajez un iaz pentru pește, este pe proprietatea mea. Eu am casa în apropiere și aici era o baltă și am zis că și așa plătesc impozit și am spus să fac un iaz să îl folosesc la ceva", a spus proprietarul iazului.

“S-au speriat copiii care erau cu el. Au venit după 30-40 de minute. Mai era unul măruț ca el, dar a fugit. Au fugit copiii vreo doi kilometri, erau speriați", a spus bunicul copilului mort. 

Trupul neînsuflețit al baiatului a fost luat de Medicina Legală.
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
57

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
103

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
135

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...