Militar din Botoşani condamnat după ce a accidentat mortal un bărbat!

Militar din Botoşani condamnat după ce a accidentat mortal un bărbat!
Un subofiţer din Botoșani care lucrează la o unitate militară a fost condamnat de Tribunalul Militar după ce a provocat un accident în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa.

Mihai Gabriel C. a fost condamnat de Tribunalul Militar Iaşi la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani.  

Instanţa a mai decis ca firma la care era asigurată maşina să plătească daune morale şi materiale care totalizează aproape 10.000 de euro şi 45.000 de lei, la care se adaugă şi cheltuielile de spitalizare a victimei.

Cât se află în termenul de încercare, Mihai Gabriel C. va trebui să respecte o serie de obligaţii şi să presteze 60 de zile de muncă la Direcţia de Drumuri şi Poduri ori la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.
Sentinţa nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Accidentul a avut loc în octombrie 2014, în Cătămărăşti Deal. Subofiţerul se deplasa dinspre Botoşani către Dorohoi, iar în localitatea Cătămărăşti a accidentat un bărbat de 74 de ani care s-a angajat în traversarea străzii. Pietonul a suferit mai multe traumatisme şi a fost transferat la Iaşi, dar a murit după câteva zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
15

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
80

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
113

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...