Polițiști sfidați de samsarii de mașini-FOTO

Polițiști sfidați de samsarii de mașini-FOTO
Un fenomen care se petrece de câțiva ani în municipiului Botoșani nu își găsește rezolvare, în ciuda numeroaselor acțiuni desfășurate atât de polițiștii locali, cât și de polițiștii rutieri, care par depășiți de situație.

Zilnic, zeci de mașini sunt parcate neregulamentar pe strada Pacea, la Poligonul ACR. Sunt mașinile scoase la vânzare de samsari. Pe lângă faptul că îngreunează foarte mult circulația pe un sens, acestea blochează și mașinile de școală.

Numeroase sesizări au fost făcute de-a lungul timpului referitor la această problemă. Au fost împărțite amenzi pe bandă rulantă, în urma cu trei ani a fost și o acțiune de blocare a celor care și-au parcat mașinile în zonă neregulamentar, dar cu toate acestea peisajul zilnic este același: mașinile scoase la vânzare lăsate pe marginea străzii. Pentru a nu fi identificați, o parte dintre proprietari iau plăcuțele cu numerele de înmatriculate. Nici în cazul autoturismelor care au numere misiunea de identificare a proprietarului nu este una ușoară, în condițiile în care multe numere sunt expirate sau din alte țări.

Directorul Poliției Locale, Ioan Onuțu, susține că actuala legislație este de așa manieră încât nu permite decât aplicarea de amenzi, în cazul în care este identificat proprietarul.

“Legislația este de așa manieră... dacă nu are numere de înmatriculare sau dacă are numere străine cui poți să îi dai sancțiunea? De-a lungul timpului ei și-au dat seama că suntem în imposibilitatea de a afla propietarul unui autoturism cu numere străine sau iau pur și simplu numerele, și ce poți să faci? Trebuie să cauți proprietarul și nu poți să pui să stea un polițist planton acolo 24 de ore din 24. Se tot vorbește de posibilitatea blocării sau ridicării autoturismelor. Dacă ar exista o astfel de măsură... am observat că funcționează foarte bine coerciția", a declarat Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
18

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
163

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
136

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...