Supravieţuitorii: Scaunele maşinilor implicate în accidente "spun" povestea stăpânilor lor! FOTO

Supravieţuitorii: Scaunele maşinilor implicate în accidente "spun" povestea stăpânilor lor! FOTO
Campanie inedită a Poliţiei Rutiere! Scaune de autoturisme, locul pe care oameni tineri sau bătrâni, experimentaţi sau începători, săraci sau bogaţi, fericiţi sau bolnavi şi-au trăit ultimele clipe de viaţă. Fiecare scaun spune povestea stăpânului său, fiecare scaun "supravieţuitor" vine cu o lecţie de viaţă.

Campania naţională poartă denumirea "Supravieţuitorii - trişezi centura, păcăleşti viaţa". Scaunele auto sunt prevăzute cu căşti audio prin intermediul cărora vizitatorii pot asculta pe larg povestea accidentului.

Iată povestea unuia dintre scaune: "Costina era numele ei, stăpâna mea dragă. Avea 45 de ani, dar energie ca la 20 de ani. Tot timpul alerga cu maşina. Aducea haine frumoase şi le vindea la ea la magazin. Când s-a întâmplat nenorocirea, Costina era foarte liniştită şi fericită. Şi, ca o ironie a sorţii, făcuse şi o glumă cu o prietenă pe care o lăsase acasă cu puţin timp în urmă. Prietena asta văzuse că eu aveam centura trasă peste spătar şi a spus Costinei într-o doară: "Ce model de scaun ai, dragă". Iar Costina i-a răspuns râzând: "aşa l-am crescut. Precaut!". Pe drum, am derapat într-o curbă. Costina s-a izbit de parbriz şi a murit. Eu, precautul.. am supravieţuit". (foto)

Şi Micul Supravieţuitor are o poveste. Despre Sorana: "Salut, eu sunt Cupy. Mă rog, acum mi se spune Micul Supravieţuitor. Dar pentru Sorana, fosta mea proprietară, eu voi fi mereu Cupy. Ea dădea mereu nume la orice. De exemplu, pe maşină o botezase Bubu. Mi-a fost drag de amândouă. Din păcate, nu le-am văzut de anul trecut. Era septembrie, seara. Sorana plecase de la birou, ca de obicei. Era atât de obosită şi de agitată! A deschis uşa lui Bubu, s-a trântit peste mine, vorbind la telefon, şi a pornit motorul. Când semnalul sonor a început, Sorana a devenit aşa de nervoasă încât îi vedeam tâmplele cum pulsează. A închis telefonul şi încerca să tragă. M-am bucurat, îţi dai seama! Ajunsesem la semafor, iar Sorana a profitat de ocazie ca să scape de semnalul sonor. A tras centura peste mine şi a dat drumul la muzică. Apoi a răsuflat uşurată şi, la verde, am pornit din nou. Trei metri. Atât a mers. Ceva ne-a lovit puternic din spate. Ne-am dat peste cap de două ori şi ne-am oprit într-o altă maşină, parcată pe marginea drumului. Bubu amuţise. Toată nebunia din ea se mutase în exterior. La fel şi Sorana. După o vreme, eu şi Bubu am fost duse într-un cimitir de maşini. Pe mine m-au dezmembrat nişte străini şi m-au ţinut acolo. A fost trist. Dar, apoi, m-au adus aici, din nou printre oameni. Cum îmi place mie. Şi... cum îi plăcea Soranei. Mi-e dor de ea..".

Iată şi povestea unui scaun extras din epava unui automobil decapotabil. Singurul supraviețuitor al accidentului. Locul accidentului, Autostrada Soarelui: "Salut! Eu sunt scaunul lui Robert. Mă rog, am fost. Acum sunt al nimănui. Pfiu, ce-am fost și ce-am ajuns....un scaun dintr-o epavă! Nu, nu una cunoscută, ca cea de la Costinești, ci epava unei mașini foarte cool. Robert abia cumpărase mașina și era foarte foarte încântat și de mine. Vara trecută, după ce ne-am dat prin oraș, Robert și-a luat 2 prietene și au plecat spre mare. Autostrada era aglomerată, ei nerăbdători. Au tot mers foarte aproape de o mașină din față, care, nu înțeleg de ce, a frânat brusc. Nu cred că a apucat să frâneze prea mult și ne-am ciocnit, am derapat în parapeți și ne-am făcut praf. Mi-ar fi plăcut să îl țin lângă mine pe Robert, dar centura... Centura era peste mine."

Povestea lui Gelu este cutremurătoare: "Pe șoferul meu îl chema Gelu. Avea 25 de ani și cam tot atâtea mii de km parcurși cu mașina din care am fost scos. N-am făcut noi multe drumuri împreună, dar apucasem să mă atașez de el. Emoțional, desigur, pentru că fizic nu ne lega nici măcar centura de siguranță. Eu o purtam mai mereu. Accidentul s-a produs într-o duminică seara, imediat după ce o lăsase pe mama lui acasă. El conducea, iar iubita lui, în dreapta, fredona o melodie. La un moment dat, am auzit o bubuitură în spate. Am crezut că se aude din boxe. În 3 secunde ne-a lovit din lateral remorca unui tir. Gelu a fost spulberat prin geamul ușii, iar ea prin parbriz. Am tot sperat că e un coșmar, până am văzut-o din nou pe mama lui, la locul accidentului. Cumplită experiență!".

Află toate poveştile pe supravietuitori.ro!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă, o copilă de 12 ani a dispărut de acasă!

Vineri, 29 Martie 2024
203

Polițiștii botoșăneni desfășoară activități pentru localizarea unei minore de 12 ani, din municipiul Botoșani.Vineri, 29 martie 2024, în jurul orei 07.30, a părăsit domiciliul pe...

Polițist grav rănit în Botoșani, după ce a fost lovit de o mașină în timpul programului!

Vineri, 29 Martie 2024
1356

Vineri, în jurul orei 19:20, polițiștii botoșăneni au fost sesizați cu privire la faptul că un polițist, de 24 de ani, din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, a fost lovit acciden...

O femeie din Botoșani a aruncat gunoaie pe spațiul verde din fața blocului!

Vineri, 29 Martie 2024
303

Polițiștii locali au efectuat verificări pe Aleea Școlii nr. 2, unde au constatat că numita A. D. a ocupat spațiul verde din fața blocului, depozitând diverse deșeuri: deșeuri rezultate...