Un gest pentru o viață. Ultramaratonul care a adus un incubator de transport Spitalului Municipal Dorohoi!

Un gest pentru o viață. Ultramaratonul care a adus un incubator de transport Spitalului Municipal Dorohoi!
În data de 10 iulie 2016, Salvați Copiii filiala Suceava a derulat Campania de strângere de fonduri, Un gest pentru o viață, pentru achiziționarea unui incubator de transport ce este destinat Spitalului Municipal din Dorohoi.
Acțiunea a debutat cu Ultramaratonul de 90 km Suceava – Dorohoi – Suceava, inițiat de Tandin Cernica. S-au alăturat cauzei și au participat la Ultramaraton, Teodor Lebădă, Cristian Niga, Mihai Cervinschi, Liviu Ciobanu și Valentin Rusu.
Maratoniștii au fost primiți cu aplauze de către locuitorii din Dorohoi care au participat la evenimentul de stângere de fonduri organizat în Piața Grigore Ghica, cu sprijinul Primăriei Dorohoi, Colegiului Național "Grigore Ghica" și Școlii Gimnaziale "Mihail Kogălniceanu" din Dorohoi. Programul artistic a fost susținut de artistul Marian Hatman, elevii Isabela Pomparău, Sebastian Mihai, Laura Macoviciuc, Andrei Cîșlariu și sonorizarea a fost asigurată de Mirel Dănilă. La eveniment au participat și Dr. Emilian Vamvu, Directorul Spitalului Municipal Dorohoi și reprezentanți ai Primăriei.
Cu sprijinul donatorilor, cei 40 de voluntari din Suceava și Botoșani, au colectat, pe parcursul a 3 ore, suma de 2.368 lei.
Salvați Copiii filiala Suceava mulțumește tuturor celor ce s-au implicat în desfășurarea campaniei și donatorilor care au înțeles cât de importantă este contribuția la salvarea copiilor născuți prematur
Salvaţi Copiii România continuă programul de dotare cu incubatoare a maternităţilor din România, prin campania de strângere de fonduri "Un gest pentru o viaţă". Orice sprijin acordat, prin donaţii online , prin SMS la 8844 cu codul "SALVEZ" (2 euro lunar) sau prin donarea în contul Salvați Copiii filiala Suceava – RO64RNCB0234023048700001, este binevenit.


Salvaţi Copiii îşi propune schimbarea statisticilor dureroase: în fiecare an pierdem aproximativ 1700 de nou-născuţi. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1000 de copii născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.
 
Echipa Salvaţi Copiii România, susţinută de specialişti locali (medici de familie, asistenţi sociali, mediatori sanitari) s-a implicat, din 2011 şi până în prezent, în acţiuni de îmbunătăţire a stării de sănătate a mamelor şi copiilor până în 5 ani din 31 de comunităţi rurale dezavantajate din ţara noastră. Astfel, un număr de 18.836  de beneficiari, dintre care: 13.679 copii 0-5 ani, 3.266 mame tinere şi 1.891 gravide au beneficiat de susţinerea Salvaţi Copiii.
 
Cu sprijinul companiilor şi miilor de donatori care s-au alăturat campaniilor Bun venit pe lume! şi Un gest pentru o viaţă, am reuşit să dotăm în ultimii patru ani 58 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi cu echipamente medicale moderne în valoare de 7.300.000 de lei, contribuind la salvarea a peste 18.000 de copii, anual.
Numai în 2015, Salvați Copiii a dotat cu aparatură medicală 22 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din oraşele: Arad, Pitești, Brașov, Caransebeș, Reșița, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Timișoara, Vaslui, Buzău, București, asigurând astfel supraviețuirea nou-născuților care au avut nevoie de intervenție medicală de urgență. De asemenea, în 2015, 8.191 de beneficiari, dintre care 5.876 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 5 ani, 872 de femei gravide și 1.443 de mame tinere din 15 localități defavorizate din Moldova, au beneficiat de programe de suport.
(Comunicat de presă)





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași!

astăzi, 08:13
220

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
284

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
205

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...