Iohannis, dupa CSAT: "Trebuie sa ne pregatim sa primim militari"

Iohannis, dupa CSAT: "Trebuie sa ne pregatim sa primim militari"
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, dupa sedinta CSAT, ca Marea Neagra va fi declarata regiune de interes strategic.

In cadrul declaratiei de presa de dupa CSAT, seful statului a prezentat deciziile luate in cadrul summit-ului NATO de la Varsovia de la inceputul lunii iulie, printre care si "declararea Marii Negre ca fiind, asemenea Marii Baltice si Atlanticului de Nord, regiune de interes strategic pentru Alianta".

Intalnirea aliatilor de la Varsovia "a fost un succes pentru Romania, am reusit sa obtinem tot ce ne-am propus".

Presedintele a mai spus ca Romania lucreaza la o prezenta aliata in regiune: "Trebuie sa ne pregatim sa primim militari".

Iohannis a vorbit in acest context despre crearea unei brigazi militare multinationale in Romania, pana in luna aprilie 2017, precizand ca exista raspunsuri de la cel putin 6 aliati. Seful statului a mentionat, ca si la summit-ul NATO, doar pe Polonia, care va trimite o companie (in jur de 200 de militari), si pe Bulgaria, care va trimite 400 de militari. A pastrat insa misterul in legatura cu cine sunt celelalte state interesate, arata ziare.com.

"Sunt si altii care sunt interesati si avem negocieri pe care pot sa le clasific drept foarte bune. Vom avea suficienti militari de la mai multi aliati, pentru aceasta brigada", s-a limitat in dezvaluiri Klaus Iohannis.

Pe 8 iulie, la summit, surse militare au declarat pentru Ziare.com ca brigada poate avea pana la 5.000 de militari in componenta.

CSAT s-a reunit marti, la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, iar pe agenda discutiilor s-au aflat rezultatele summit-ului NATO din 8-9 iulie, de la Varsovia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
238

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
72

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
72

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...