Porcii mistreți fac ravagii în județul Botoșani! “Situația a devenit destul de periculoasă”-FOTO, VIDEO

Porcii mistreți fac ravagii în județul Botoșani! “Situația a devenit destul de periculoasă”-FOTO, VIDEO
Hectare întregi de terenuri agricole au fost devastate de porcii mistreți, pe raza județului Botoșani. Mai multe primării au trimis adrese către Instituția Prefectului și au solicitat găsirea unei soluții urgente pentru că situația a scăpat de sub control iar oamenii stau și privesc neputincioși cum le sunt distruse culturile agricole.

În data de 4 august, prefectul județului a convocat o întâlnire cu mai mulți factori implicați în această problemă.

“Situația a devenit destul de periculoasă. Am făcut un apel public către primari în ședința de Colegiu Prefectural să participe la întâlnirea de pe 4 august, la care am invitat și proprietarii și administratorii fondurilor de vânătoare, reprezentanții celor care administrează fondul cinegetic. Vreau, dacă există posibilitatea, să solicităm modificarea legii pentru că legea este deocamdată în favoarea administratorilor fondurilor de vânătoare și în defavoarea cetățenilor", a precizat prefectul Dan Nechifor.

Distrugeri din cauza porcilor mistreți au fost semnalate la Pomârla, Hilișeu Horia, Hudești, Cristești, Leorda, Dobârceni.

Oamenii sunt disperați și cer schimbarea legislației.

“Este foarte gravă situația. Sunt suprafețe în care a mai rămas câte un porumb la 20 de metri. Este o secetă avansată ca peste tot în județ și acum cu mistreții... În primăvară ne-au mâncat sămânța din pământ, și au fost distrugeri, acum iarăși mănâncă culturile. Ei umblă în cârduri câte 25-30 și stau în lanurile de porumb. În zonă este un fond de vănătoare privat care se intersectează cu un fond de vânătoare al celor la Silvic și fiecare pasează de la unul la altul. Singura soluție este schimbarea legii vânătorii. Ești administrator de fond de vânătoare răspunzi. Este secetă și așa muncim pe degeaba, sunt prețurile mici, și mai suferim și din cauza porcilor mistreți...", a spus Mihai Gherasim, un localnic din satul Brăteni, comuna Dobârceni.
 





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1262

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
341

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
328

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...