Infracțiuni în creștere în zona școlilor din Botoșani! Victime au căzut și profesori!

Infracțiuni în creștere în zona școlilor din Botoșani! Victime au căzut și profesori!
Infracțiunile în zona unităților de învățământ din județul Botoșani sunt în creștere, potrivit unei situații realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

În semestrul al doilea au fost sesizate 26 de infracțiuni, față de 22 câte au fost în semestrul precedent, una ditnre acestea fiind comisă în zona adiacentă a unei unități de învățământ.

Cele mai multe fapte, 18 la număr, au fost comise în mediul urban. Victime au fost 22 de elevi și doi profesori, iar autori 10 elevi și 4 persoane din altă categorie.

Majoritatea faptelor comise în zona unităților de învățămât sunt lovirile sau alte violențe, 12 la număr, și furturile, fiind înregistrate 14 astfel de fapte în al doilea semestru al anului școlar 2015-2016.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean în al doilea semestru au crescut infracțiunile de violență cu 5 cazuri, iar furturile cu un caz.

Infracțiunile de lovire se datorează unor conflicte spontane între elevi, comise pe timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri, când elevii nu sunt supravegheați de profesori.

Infracțiunile de furt privesc în special telefoanele mobile și se datorează neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi și profesori pentru asigurarea securității bunurilor, pe timpul desfășurării orelor de curs, în timpul pauzelor sau sau când aceștia desfășoară activități în afara clasei, cât și a faptului că majoritatea regulamentelor de ordine interioară permit accesul elevilor cu telefoane mobile în incinta unităților școlare. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
843

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
264

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
229

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...