Statul Islamic loveste din nou: Cel putin 80 de morti si 231 raniti intr-un atentat la Kabul

Statul Islamic loveste din nou: Cel putin 80 de morti si 231 raniti intr-un atentat la Kabul
Cel putin 80 de persoane au fost ucise si 231 ranite, sambata, intr-un dublu atentat care a vizat o manifestatie pasnica a comunitatii hazara, la Kabul, a anuntat un Ministrul de Interne din Afganistan.

Cateva mii de manifestanti apartinand comunitatii hazara (siita) din Afganistanul majoritar sunit au defilat in liniste, incepand de dimineata, pentru a protesta fata de un proiect care presupune constructia unei linii de inalta tensiune si care le-ar traversa teritoriul, in provincia centrala Bamiyan. Pentru liderii hazara, care reprezinta circa 9% din populatia tarii, acest traseu este un nou semn al discriminarii cu care se confrunta comunitatea si provincia lor, cea mai putin dezvoltata din Afganistan, informeaza DPA.

Gruparea terorista Statul Islamic a revendicat atacul, potrivit unei stiri difuzate de agentia Amaq, apropiata gruparii, transmite Reuters. "Doi combatanti ai Statului Islamic si-au detonat centurile cu explozibili la o intalnire a siitilor in orasul Kabul din Afganistan", a anuntat Amaq intr-o alerta.

In acelasi timp, insurgenta talibana a transmis ca nu se afla in spatele atacului. Principalul purtator de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a mentionat intr-o declaratie de presa ca miscarea "nu are niciun fel de implicare in acest atac tragic". El a adaugat ca atacul a fost comis de "cercuri inamice".

Statul Islamic a revendicat, zilele trecute, si atacul cu toporul dintr-un tren regional din Germania. Se crede insa ca nu a fost implicat in atacul armat de vineri seara, de la mall-ul din Munchen.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
9

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
12

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
25

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...