Inspectoratul Scolar Judetean Botosani a sesizat Politia cu privire la lucrarea fiului unui primar, de la Evaluarea Nationala! Hunca: "Un copil nu poate avea scrisuri diferite"

Inspectoratul Scolar Judetean Botosani a sesizat Politia cu privire la lucrarea fiului unui primar, de la Evaluarea Nationala! Hunca: "Un copil nu poate avea scrisuri diferite"
Scandalul din judetul Suceava, in care este implicat fiul primarului din orasul Salcea, Ilie Lungu, a plecat de la Botosani. 

Inspectoratul Scolar Judetean Botosani a fost institutia care a sesizat Politia cu privire la neregulile descoperite in tezele fiului primarului din Salcea. Lucrarile de la Evaluarea Nationala au fost corectate la Botosani, iar in urma unor verificari s-a constatat ca elevul Ioan Stefan Lungu, care a obtinut notele 10 la Limba Romana si 8,25 la Matematica, avea scris diferit pe cele doua teze.

"In urma unei solicitari de la Comisia Judeteana Suceava am anuntat Comisia Judeteana de la Botosani si am verificat doua teze ale unui elev. S-a constatat o suspiciune de frauda, iar Inspectoratul Scolar Judetean, in regim de urgenta, a anuntat Comisia Nationala de Evaluare Nationala, dar si organele competenete, in cazul nostru Politia. Organele competente au demarat cercetarile, iar in prima faza profesorii din Botosani nu sunt implicati in aceasta suspiciune de frauda. Lucrarile aceluiasi elev aveau scrisuri diferite. Teza de la Limba si Literatura Romana si de la Matematica erau cu scris diferit. Un copil nu poate avea doua scrisuri diferite. Organele si-au luat toate documentele de care au avut nevoie", a declarat inspectorul general al ISJ Botosani, Mihaela Hunca.

Presedintele Comisiei Judetene de Evaluare Nationala Botosani, Gabriel Hartie, spune ca cele doua lucrari au fost evaluate corect, iar profesorii botosaneni au acordat notele pe merit.

"Lucrarile care s-au corectat erau de notele respective. Am sesizat organele competente si este o ancheta in derulare. Ne-am dus in centrul zonal si impreuna cu presedintele Centrului de Evaluare am urmarit cele doua lucrari, dupa care am anuntat Comisia Nationala si organele competente", a precizat Gabriel Hartie, presedintele Comsiei Judetene de Evaluare Nationala Botosani.

Din informațiile obținute până în prezent reiese că ancheta a fost demarată după ce un cadru didactic a sesizat că fiul primarului din Salcea, Ilie Lungu, a obținut note mari la Evaluare, deși era un elev mediocru.

Mai mult, în timpul verificărilor efectuate până în acest moment s-a descoperit că scrisul de pe cel puțin una dintre lucrările elevului Ioan Ștefan Lungu nu îi aparține, iar imaginile din timpul examenelor de la centru de examinare de la școala din Salcea nu au fost înregistrate. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
19

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
170

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
190

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...