Elevă din Botoșani, admisă la o prestigioasă universitate din Londra

Elevă din Botoșani, admisă la o prestigioasă universitate din Londra


Wikipedia

O absolventa a Colegiului National "A.T. Laurian" din Botosani, a fost acceptata la prestigioasa universitate King's College din Londra, locul 16 in lume in clasamentul universitatilor (anul 2015-2016 conform clasamentului QS International world rankings).

Adina Macovei este singura absolventa din Botosani acceptata la aceasta universitate. Procesul de aplicare a inceput inca din noiembrie 2015, in clasa a 12-a, cu pregatirea actelor necesare aplicarii, termenul limita pentru depunerea acestora fiind 15 ianuarie 2016. 

Nu a fost deloc usor, cerintele fiind foarte ridicate, dar Adina le-a facut fata si a obtinut media 9,7 la bacalaureat, cu note de 10 la Matematica, 10 la Biologie si 9,1 la Lb. Romana. 

Adina va studia la King's College "Filozofie, Economie si Politica" din toamna acestui an, si doreste sa se reintoarca in tara la finalizarea studiilor pentru a schimba ceva in bine in Romania, unde este foarte implicata in mai multe asociatii si proiecte.

"In primul rand, determinarea a venit din dorinta de a-mi aduce contributia la lumea in care traim. Mai mult decat atat, de-a lungul anilor am avut parte de oameni care m-au incurajat si mi-au fost alaturi, de la care am invatat si m-au ajutat sa ajung in acest punct. Parintii, desi plecati in Londra de cativa ani, mi-au fost mereu aproape, dar si bunica mea, de care sunt foarte apropiata, a adus un aport considerabil in dezvoltarea mea. Pe parcursul liceului am avut profesori care m-au invatat lucruri importante, ce nu de putine ori au depasit prgrama scolara, iar colectivul clasei si prietenii mei au fost ‘o a doua familie’.  De-a lungul liceului, m-am implicat in diverse activitati si proiecte care mi-au deschis ochii spre calea pe care vreau sa o urmez in viata, cum ar fi cele doua editii ale Consiliului National al Tinerilor din Romania, proiectul “Lider European desfasurat la Reprezentanta Comisiei Europene in Bucuresti, Botosani Model United Nations. In acest timp vreau sa fructific experienta facultatii, sa lucrez si sa ma dezvolt pe toate planurile. Doresc sa ma intorc in tara si sa devin un pilon de sustinere pentru viitorul luminos pe care noi, generatia tanara, il putem crea in Romania", spune Adina Macovei.


 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
572

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
122

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
77

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...