Ce spune primarul Cătălin Flutur despre mutarea romilor din Centrul Vechi

Ce spune primarul Cătălin Flutur despre mutarea romilor din Centrul Vechi
Mărețul proiect al fostului primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, de a muta cetățenii de etnie romă din Centrul Vechi a fost “o chestiune pur electorală", afirmă noul edil șef al urbei, Cătălin Flutur.

În urmă cu câteva luni, Portariuc a avansat două zone unde ar putea fi mutați romii din Centrul Vechi: locuințele sociale din Cișmea, a căror construcție a început deja și locuințele modulare pe care Primăria, condusă la acea vreme de social-democrat voia, să le construiască pe strada Ion Creangă.

Primarul Cătălin Flutur susține că pe lângă faptul că un astfel de proiect nu există, cel mai important aspect este că nu există finanțare pentru a putea fi implementat.

În cazul în care ar exista spații unde să poată fi relocați cei care stau în Centrul Vechi, Flutur spune că ar susține o astfel de idee. Aspectul a fost discutat și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale care au fost prezenți marți la Botoșani.
 
“Deocamdată nu pot fi duși nicăieri romii din Centrul Vechi. A fost o chestiune pur electorală atunci. Nu există proiect pentru așa ceva, dar nu există nici bani pentru așa ceva (...) Eu aș susține această idee și a fost și una dintre discuțiile avute cu reprezentanții Băncii Mondiale care vin cu bani pentru grupurile țintă defavorizate și este un proiect pe care îl desfășoară acum la Albești. Cei de la banca Mondială au fost în Parcul Tineretului fără să ceară asistența noastră, pentru că încearcă să dezvolte proiecte și să finanțeze exact pe tema asta. Dacă există bani putem să ne gândim și la module de nu știu care", a spus primarul Cătălin Flutur.

Cât privește o eventuală strategie de revitalizare a Centrului Vechi, primarul a spus: “Strategia trebuia pusă în practică din momentul în care s-a recepționat Centrul Vechi pentru că în proiectul nostru prin fonduri PHARE, ca toate celelalte proiecte, se discută și de modalități de punere în evidență a proiectului respectiv pentru că nu a fost făcut pentru a consolida niște clădiri sau a schimba niște țevi și au trecut patru ani și nu s-a respectat nimic din ce scria în proiect".

Citește și Propunere pentru MUTAREA tuturor romilor din Centrul Vechi! Cui ar urma să fie date locuințele! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
52

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
225

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
142

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...