Poliţişti luaţi la bătaie de un soţ nervos! Agresorul a fost trimis în judecată

Poliţişti luaţi la bătaie de un soţ nervos! Agresorul a fost trimis în judecată

   Arhiva

Cam cât de beat ai putea fi încât să nu-ţi dai seama că cei la care ai sărit la bătaie sunt poliţişti şi că ceea ce ai făcut este grav? "Cam aşa de beat", ar răspunde un voronean care tocmai a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, sub acuzaţia de ultraj.

S-a întâmplat spre finalul lunii trecute, când o femeie din Vorona suna la 112 să ceară ajutor pentru că soţul ei este beat, recalcitrant şi că a fugărit-o de acasă. Doi agenţi de poliţie din Vorona, Ionuţ D. şi Marian P., au fost direcţionaţi spre adresa indicată, unde erau aşteptaţi de soţia speriată care le-a cerut să-l ducă pe bărbat la dezalcoolizare.

Când au intrat în curte, agenţii au fost întâmpinaţi de Dumitru Aniculăiesei, de 41 de ani, care la vederea soţiei a început să o înjure. Poliţiştii i-au cerut bărbatului să-i însoţească calm la autospeciala de Poliţie, iar răspunsul bărbatului a fost "un cap în gură" tras lui Ionuţ D. Când să-l imobilizeze, bărbatul a adoptat tehnica ţiparului, zvârcolindu-se teribil şi lovind cu picioarele pe unde a nimerit, în "rază" intrând celălalt agent de poliţie, care a fost izbit în burtă, în piept şi în picioare. Mai mult, cât luptau poliţiştii să-l imobilizeze pe agresor, au apărut şi părinţii individului care au încercat să-şi scape fiul din mâinile poliţiştilor.

Cu greu au reuşit agenţii să-i pună cătuşele agresorului, dar întâmplarea nu s-a terminat aici, ci în şanţ! Pentru că în loc să se calmeze şi să intre în maşina de poliţie, Dumitru D. l-a împins şi l-a lovit pe Ionuţ D. până când au căzut amândoi în şanţ iar când l-au ridicat, au urmat alte lovituri.

Într-un final, au reuşit să-l bage în maşină, să-l aducă la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi apoi la Secţia de Psihiatrie unde a şi fost internat. La Urgenţe au rămas însă poliţiştii care au ajuns pe mâna medicilor. Ionuţ D. a fost diagnosticat cu traumatism cranio- facial acut şi contuzie forte nazală, iar Marian P. cu policontuzii prin agresiune, contuzii toracice şi de gambă stângă. Ba mai mult, poliţiştii şi-au scos şi certificate medico- legale prin care să dovedească ultrajul.

Adus în faţa procurorului, Dumitru A. a mărturisit spăşit că în ziua respectivă a cam băut, iar când a ajuns acasă, soţia a început să-l bată la cap din cauza asta, astfel că el s-a supărat rău. Îşi mai amintea el că poliţiştii îi ceruseră să meargă la maşina de poliţie şi vag, parcă- parcă intrase într-o luptă cu ei, dar nu era foarte sigur cum şi unde i-a lovit. A dat vina pe alcoolul consumat şi şi-a regretat comportamentul.

Prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă formulată de procurori, Dumitru A. a fost plasat în arest, dar au urmat contestaţii în urma cărora a obţinut arestul la domiciliu. Adică în casa în care locuieşte şi soţia sa, cea care a apelat la ajutorul poliţiştilor din cauza comportamentului recalcitrant. Urmează ca judecătorul în faţa căruia va apărea pe parcursul derulării procesului să stabilească dacă este sau nu vinovat pentru ultraj. Procesul a fost deja înregistrat pe rolul Judecătoriei Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta