Bani căutați pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul M. Eminescu

Bani căutați pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul M. Eminescu
Primarul Cătălin Flutur, care a fost de curând la București, a solicitat sprijinul Companiei Naționale de Investiții (CNI) în vederea finalizării lucrărilor de consolidare și reabilitare a Teatrului M. Eminescu. Cum de finanțare europeană nu mai poate fi vorba, speranțele sunt la bugetul de stat.

Edilul șef al urbei a discutat cu reprezentanții CNI ca investiția de la teatru să fie preluată de aceștia, dar acest lucru presupune o nouă documentație.

“Am identificat o soluție dar deocamdată este teoretică, în varianta în care finalizarea teatrului, proiectul actual, inclusiv proiectul de consolidare a teatrului, să îl preia CNI, dar pentru asta noi trebuie să motivăm foarte bine și să facem o documentație nouă. Este și aici o șansă de 10%, dar trebuie să ne agățăm de orice variantă. Va trebui să găsim o altă sursă de finanțare, care vine de la stat, fie prin CNI, fie prin Ministerul Dezvoltării. Avem două speranțe acum și încercăm să utilizăm aceste culoare. Avem varianta să ni se preia în totalitate finanțarea teatrului, a doua variantă este să ne fiinanțeze CNI doar partea de consolidare și a treia variantă este să suportăm noi tot", a declarat primarul Cătălin Flutur.

A treia variantă nu prea poate fi luată în calcul de municipalitate, în condițiile în care bugetul local nu ar suporta o investiție atât de mare.

Reabilitarea Teatrului M. Eminescu a început în anul 2014, dar investiția a fost sistată după ce s-a descoperit că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare, pentru care însă nu sunt bani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
438

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
56

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
75

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...