Dragnea: Nu exclud varianta ca eu sa ajung premier

Dragnea: Nu exclud varianta ca eu sa ajung premier
Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca nu exclude ca el sa fie propunerea social-democratilor pentru functia de premier dupa alegerile parlamentare din toamna, adaugand totusi ca nu va anunta niciun nume in aceasta campanie electorala.

"Nu exclud varianta ca eu sa ajung premier. Daca exclud varianta asta, ar insemna sa nu mai avem mobilizare in partid. Dar nu e telul meu in viata", a spus Dragnea, la Antena 3, potrivit Stiripesurse.ro.

Seful PSD a precizat, insa, ca partidul nu va prezenta o propunere de premier in aceasta campanie electorala din mai multe motive.

"In primul rand, nu sunt alegeri pentru functia de prim-ministru. In al doilea rand, scoatem pe piata un nume care va fi tinta si, pana in ziua alegerilor, s-ar putea sa nu mai existe din punct de vedere mediatic. Trei - avem cu totii exemplul nefericit, si nu il atac pe Catalin Predoiu, care s-a tot vehiculat, s-a tot spus, s-a auto-proclamat, ca premier al PNL. Mi s-ar parea o abordare care nu e foarte sanatoasa.

Si patru - te duci in alegeri, s-ar putea ca dupa ce ai castigat alegerile sa nu poti face majoritate si atunci de ce sa vanturi un nume? Cel mai important este un program de guvernare pe care noi o sa-l facem si care va cuprinde pentru prima data toate investitiile pana la nivel mic din fiecare sat, oras, judet", a detaliat liderul social-democrat.

Liviu Dragnea este de parere ca presedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de prim-ministru facuta de PSD, daca partidul castiga alegerile si formeaza majoritate in Parlament alaturi de ALDE.

"Daca noi o sa castigam alegerile (...) si probabil numai cu ALDE putem face majoritatea si aceasta majoritate merge la Cotroceni si propune o varianta de prim-ministru, imi vine greu sa cred ca presedintele, impotriva unei majoritati constituite, desemneaza o alta persoana. Ca sa ajungem la ce? La alegeri anticipate?", a aratat Dragnea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
112

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
67

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
71

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...