Condamnat cu suspendare după ce a incendiat gospodăria bunicii!

Condamnat cu suspendare după ce a incendiat gospodăria bunicii!
Un individ din Bucecea a distrus casa bunicii sale şi s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare. Judecătorii botoşăneni l-au condamnat recent pe Iulian F. la o pedeapsă de un an, cinci luni şi zece zile de închisoare, cu suspendare sub supraveghere timp de trei ani, după ce în urmă cu doi ani a incendiat casa bunicii sale din care fusese evacuat pentru comportamentul său turbulent.

În aprilie 2014, bărbatul a fost cercetat pentru violare de domiciliu şi distrugere, în urma unei plângeri depuse de mătuşa care îl indicase drept principal suspect în incendierea casei. Şi asta pentru bărbatul ameninţase direct că va recurge la un astfel de gest. În februarie, bunica individului se mutase la fiica ei pentru că avea o stare de sănătate precară şi îl lăsase pe Iulian F. în casă. În timp, femeile şi-au dat seama că acesta nu plătea facturile la utilităţi ba chiar lua lucruri din casă pe care le vindea pentru a avea bani de băutură. Ca atare, mătuşa bărbatului i-a adunat lucrurile într-o pătură pe care a lăsat-o în curte şi a schimbat lacătele de la uşi. Nervos, acesta a ameninţat-o pe mătuşă şi a plecat la băut.

S-a întors însă, câteva ore mai târziu, şi a început să împrăştie în jurul casei grămezi de paie, a rupt lacătul de la casă, a pus şi înăuntru paie pentru înteţirea focului. În acel moment însă, un vecin care îi găsise portofelul la barul din sat a venit la poartă să i-l returneze, iar când s-a îndepărtat de casă, a văzut flăcările cuprinzând imobilul. Iulian P. dăduse foc şi paielor împrăştiate în casă şi a fugit, ascunzându-se într-o pădure de lângă satul Bologhina. Bărbatul a fost cel care a sunat la 112 şi care s-a întors pentru a da o mână de ajutor la stingerea focului.

Potrivit anchetatorilor, focul s-a înteţit foarte repede, în gospodărie arzând şi în jur de opt tone de furaje dar şi material lemnos, riscând să ajungă şi în curţile vecinilor. În timpul procesului, mătuşa incendiatorului s-a constituit parte civilă, solicitând 85.000 de lei, însă judecătorii au dispus să primească numai 10.000 de lei pagube morale. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la instanţa superioară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
23

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
370

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
141

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...