Polițist din Botoșani trimis în judecată de DNA pentru divulgare de informații secrete!

Polițist din Botoșani trimis în judecată de DNA pentru divulgare de informații secrete!
Un angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani este anchetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, care au și au dispus sesizarea instanței de judecată, polițistul fiind acuzat de săvârșirea infracţiunii de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Este vorba de Bogdan Todirel Zaboloteanu, agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Botoşani – Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Urban, care a recunoscut fapta, semnând în fața procurorilor un acord de recunoaștere a vinovăției.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: La data de 10.10.2014, în calitate de agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Botoşani – Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Urban, inculpatul Bogdan Todirel Zaboloteanu a divulgat, fără drept, unei persoane apropiate lui informaţii care nu erau destinate publicităţii referitoare la proprietarul unui autoturism, date pe care le-a accesat prin încălcarea prevederilor legale şi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, având drept consecinţă afectarea intereselor instituţiei publice în care era încadrat agentul de poliţie cât şi drepturile şi interesele legitime ale proprietarului autoturismului respectiv, ale cărui date nu erau destinate publicităţii şi care au fost prelucrate fără respectarea prevederilor legale.

"În prezența apărătorului ales, inculpatul Zaboloteanu Bogdan Todirel a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei stabilite, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv stabilirea unei pedepse de 1 an închisoare în sarcina sa, cu amânarea aplicării acestei pedepse, pe un termen de supraveghere de 2 ani, precum și că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 30 de zile lucrătoare", se arată într-un comunicat al procurorilor DNA.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Bogdan Todirel Zaboloteanu împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Botoşani.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea acordului de recunoaştere a vinovăţiei la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au mai precizat procurorii anticorupție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
482

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
65

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
82

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...