Evaluare nationala cu scandal: Ministerul Educatiei nu modifica baremul la matematica

Evaluare nationala cu scandal: Ministerul Educatiei nu modifica baremul la matematica
Secretarul de stat din Ministerul Educatiei pentru preuniversitar, Monica Anisie, a declarat ca baremul pentru subiectul contestat de la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale nu va fi schimbat.

Ea a precizat ca Ministerul Educatiei a spus foarte clar ca nu va modifica baremul de corectare de la Subiectul I, itemul 6, in ciuda faptului ca multi parinti l-au contestat, spunand ca formularea i-a indus in eroare pe elevi.

La minister a fost depusa o petitie prin care se cere ca doua raspunsuri, nu unul singur, sa fie considerate corecte, iar mai multi parinti au venit sa protesteze joi la institutie cerand anularea respectivei cerinte.

"Obligatia mea era sa-i invit pe parintii care au venit sa protesteze fata de modalitatea in care a fost formulat punctul 6 de la Subiectul I. Acestia reclamau nu atat greseala din baremul de notare, adica nu si-ar fi dorit neaparat sa schimbam baremul si sa spunem ca este corect sa luam in calcul si o alta varianta de raspuns, ci ar fi dorit sa anulam acest item pentru ca au gresit copiii lor, care au dat ca raspuns rezultatul 8 in loc de 3.

Specialistii din cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE) au discutat cu dumnealor (...) si le-au prezentat faptul ca modelul pe care CNEEE l-a postat de un an de zile pe edu.ro contine aceeasi intrebare, numai ca in loc sa le ceara numarul de elevi care au obtinut nota noua, anul acesta la Evaluarea Nationala le-au cerut numarul de elevi care au obtinut nota 5", a aratat Monica Anisie, conform Ziare.com.

Cativa parinti, alaturi de copii, s-au strans joi dimineata la Ministerul Educatiei, nemultumiti de punctul 6, subiectul I, de la proba la Matematica din cadrul Evaluarii Nationale, despre care spun ei ca a fost unul neclar si a incurcat elevii.

Insa, in opinia ministerului, punctul care a dus la discutii "este complet formulat, enuntul este clar, fara ambiguitati si permite un singur raspuns corect".

Rezultatele de la Evaluarea Nationala se vor afisa vineri, 1 iulie, iar contestatiile se depun in aceeasi zi, intre orele 16:00 - 20:00, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate in data de 5 iulie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
33

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
45

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
427

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...