Nu vom face baie vara aceasta la Cornișa! Primarul Cătălin Flutur: "Dacă ne ajută poate și Divinitatea sperăm să finalizăm în..."

Nu vom face baie vara aceasta la Cornișa! Primarul Cătălin Flutur: "Dacă ne ajută poate și Divinitatea sperăm să finalizăm în..."
30 iunie ar fi trebuit să fie ziua în care să se taie panglica la unul dintre cele mai mari proiecte realizate la Botoșani, Parcul de agrement Cornișa.

Data de finalizare a investiției a fost anunțată în repetate rânduri de fostul primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, care chiar de curând a spus că în luna iulie, după ce vor fi făcute toate probele, parcul va putea deveni funcțional.

Numai că lucrurile nu stau chiar așa, după cum susține actualul edil-șef, Cătălin Flutur. Acesta a efectuat o vizită pe șantierul de la Cornișa și a precizat că, pe lângă faptul că zona de agrement nu are utilități, lucrările sunt departe de a fi gata la unele obiective.

Flutur a menționat că pentru realizarea anumitor lucrări va fi necesară o perioadă mai îndelungată pentru tot ce înseamnă proiectare, soluție, licitație și execuție propriu-zisă.

"Azi e ziua în care ar fi trebuit să tăiem panglica la Cornișa. Cornișa, dacă ne ajută și Divinitatea poate, să sperăm că în două-trei luni o putem finaliza. Acolo problemele sunt deosebite. Am făcut o vizită în teren, m-am întâlnit cu constructorii, încercăm să finalizăm cât mai repede. Parcul de agrement Cornișa în momentul de față nu are alimentare cu energie electrică. Este o licitație făcută, dar înțeleg că o firmă de prin Constanța este constructorul, care se va apuca să facă aceste lucrări. Parcul nu are canalizare. Dacă astăzi tăiam panglica și intrau 1.000 de oameni numai dacă utilizau apa nu aveam unde să deversăm dejecțiile, nu avem unde să ducem apele pluviale.  La Cornișa în momentul de față lucrări cu întârzieri mari sunt cele de la patinoar. Heleșteul din care pleacă caiacele pentru râul de rafting nu este finalizat, pompele nu sunt montate, acolo sunt lucrări de mare anvergură. Au apărut probleme în urma ploilor care ne afectează partea de plajă a bazinului exterior și am contractat o expertiză, să vină niște profesori universitari de la Iași care să ne spună ce măsuri să luăm și apoi constructorul să remedieze. La Cornișa nu avem toate dotările, cele individuale. Acestea sunt problemele", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Pe lângă toate acestea, primarul a precizat că neadoptarea unei Hotărâri privind modalitatea de administrare a Parcului de agrement și angajarea de personal va amâna deschiderea obiectivului. Proiectul de hotărâre privind Cornișa a fost pus pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local de joi, dar lipsa consilierilor PSD a făcut ca ședința să fi anulată.

"Cornișa nu se poate preda decât ca un tot. Să facem pre-recepții pe obiective trebuia să avem administrarea parcului. Hotărârea, care trenează de prin martie, numai asta este suficientă să întârzie deschiderea parcului Cornișa cu două-trei luni, în afară de tot ceea ce am văzut la fața locului", a spus primarul.

Edilul a avansat octombrie ca fiind luna în care s-ar putea deschide Parcul Cornișa.

"Tupeul merge la nesfârșit. Aș vrea să vă duc să vedeți adevărul, nu ceea ce s-a dorit să vi se arate. Dacă nu o să fim corecți între noi, am auzit niște voci care spun că eu sunt de vină că nu se dă drumul la Cornișa, că s-a spus că e gata. Oameni buni, nu e gata. Chiar avem probleme acolo", a încheiat Cătălin Flutur.

Cât privește banii necesari pentru finalizarea lucrărilor de la Cornișa, Flutur a precizat că împrumutul de 12 milioane ce va fi contractat de municipalitate va acoperi aceste lucrări. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
45

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
203

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
131

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...