Ministru: Unii profesori isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Mergi acasa, da-ti demisia!

Ministru: Unii profesori isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Mergi acasa, da-ti demisia!
Unii profesori isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici, aceasta justificare fiind o imbecilitate, a declarat, marti, ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, intr-o conferinta de specialitate, potrivit Agerpres. "Daca fiecare parinte ar plati 100 de lei pe luna, nu mult, ceva simbolic, dar sa simta ca nu e gratis..."!
 
"Eu vad parintii la scoala. Eu sunt parinte. Jumatate dintre ei nu se intereseaza, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici in partea cealalta nu se cere calitate. Unii profesori pur si simplu isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Domnule, mergi acasa, da-ti demisia. Dar nu sa iti bati joc de viitorul copilului. Justificarea ca 'am salariu mic' e o imbecilitate. Am salariu mic, imi dau demisia, ma apuc de alta munca daca nu imi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Daca fiecare parinte ar plati 100 de lei pe luna, nu mult, ceva simbolic, dar sa simta ca nu e gratis...", a spus Bostan.

In opinia sa, gratuitatea este o reminiscenta a anilor de comunism.

"Mentalitatea comunista a fost asa: sa primesc gratis educatie. Atunci nu cer in partea cealalta la ghiseu calitate. Sa primesc gratis curent, de exemplu. Nu m-ar deranja foarte mult ca s-ar opri curentul la ora 12,00. Dupa parerea mea, orice serviciu trebuie platit intr-o forma sau alta. Pentru foarte multi parinti daca ar simti ca in fiecare luna dau ceva, o suma, ar constientiza ca nimic nu e gratis. La noi, in mentalul colectiv, a intrat prea adanc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai intelege cum functioneaza statul de fapt. Ar trebui facute seminarii despre functionarea statului. Atunci nu ar mai veni cu cereri care sunt de neimplinit sau de nerezolvat. Spunem tot timpul 'sa se dea'. Nu avem in partea cealalta 'de unde'. Parerea mea este ca e o reminiscenta a celor 50 de ani de comunism", a mai afirmat ministrul Comunicatiilor.

Acesta a precizat ca munca ar trebui legata de performanta si a subliniat ca nu este de acord cu sistemul de salarizare existent in prezent in Educatie.

"Ar trebui legata cumva munca de performanta. Eu nu sunt de acord cu sistemul de salarizare existent in acest moment (in sectorul Educatiei n.r.). Bugetul nostru nu tine (la marirea salariilor n.r.). In momentul de fata deficitul bugetar prognozat este de 3%, anul viitor este o prognoza care spune ca e undeva de 3,6%, cu toate maririle date de Parlamentul actual, care a tot dat, ceea ce inseamna posibilitatea intrarii Romaniei intr-o procedura de deficit bugetar excesiv. O marire de salarii in zona asta de Educatie nu ar provoca decat pagube pe urmatorii 2-3-5 ani, dar pagube pe care nu le mai poti recupera", a spus Bostan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
75

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
203

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
338

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...