Om de afaceri botoşănean, în faţa judecătorilor pentru o agresiune în trafic!

Om de afaceri botoşănean, în faţa judecătorilor pentru o agresiune în trafic!
Omul de afaceri botoşănean Victor Mihalachi va ajunge în faţa judecătorilor, unde va da socoteală pentru o agresiune comisă împotriva fostului partener de afaceri, Dănuţ Prisecariu, în vara lui 2012. Şi asta după ce Mihalachi tocmai a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru lovire sau alte violenţe.

Povestea începe în anul 2007, când societatea lui Dănuţ Prisecariu începe proiectul privind ridicarea mall-ului din Botoşani, subcontractor fiind firma lui Victor Mihalachi. După realizarea lucrării, Prisecariu mai trebuia să-i plătească lui Mihalachi 180.445,689 de lei. Nu s-a mai întâmplat, astfel că ani mai târziu, în iulie 2012, cei doi se întâlnesc în trafic, pe Bulevardul Mihai Eminescu, după intersecţia cu Petru Rareş.

Varianta lui Dănuţ Prisecariu

Atunci, după cum povesteşte Dănuţ Prisecariu, autovehiculul lui Mihalachi, un BMW X6, l-a şicanat în trafic, în timp ce el însuşi se afla la volanul unui autovehicul Toyota Land Cruiser. L-a forţat să oprească, după ce s-a băgat cu BMW-ul în faţa sa, provocând o coliziune soldată cu pagube materiale minore, Mihalachi s-ar fi dat jos din maşină şi i-ar fi deschis portiera lui Prisecariu, lovindu-l cu pumnul în faţă şi adresându-i injurii, reproşându-i în acelaşi timp neplata datoriei. Martori la altercaţie ar fi fost soţia afaceristului ieşean, fiul minor al acestuia precum şi un prieten cu cetăţenie canadiană, aflat în vizită în România. În momentul în care Prisecariu îl avertizează pe Mihalachi de faptul că sună la 112, acesta abandonează "lupta" şi se retrage spre autovehiculul său, în care se aflau doi cunoscuţi ai acestuia.

Alţi doi botoşăneni, aflaţi la volanele propriilor autoturisme, au trecut pe lângă cele două autovehicule, dar le-au spus procurorilor că nu au văzut momentul impactului dintre cele două maşini şi nici nu au văzut dacă Mihalachi l-a lovit pe Prisecariu sau să audă discuţia dintre ei. După agresiune, Prisecariu a sunat la 112, şi-a spus povestea, acuzându-l pe Mihalachi de tentativă de omor, iar dispecerul i-a recomandat să depună plângere. După două zile a ajuns la Medicină Legală, în Iaşi, unde specialiştii au stabilit că "prezintă plăgi contuze şi infiltrat hemoragic ce s-au putut produce prin lovire cu mijloc contondent".

La aproape două săptămâni de la comiterea agresiunii, ieşeanul face plângere penală împotriva lui Mihalachi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, solicitând să se efectueze cercetări faţă de acesta cu privire la comiterea infracţiunilor de tentativă de omor, lovire şi alte violenţe, ameninţare, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi blocarea cu intenţie a drumului public. Pe lângă declaraţiile sale, Prisecariu aduce ca probe înregistrări ale camerei de bord ale autovehiculului său, care surprind şicana din trafic, apoi coliziunea cu autovehiculul lui Mihalachi şi zdruncinăturile- cel mai probabil cauzate de agresiune.

Varianta lui Victor Mihalachi

Fiind audiat, Victor Mihalachi prezintă o altă versiune a ceea ce s-a întâmplat. Potrivit acestuia, şoferul lui ar fi încercat să depăşească o altă maşină, Toyota Land Cruiser, însă cel aflat la volanul Toyotei nu ar fi permis depăşirea, ba chiar ar fi făcut semne obscene. Atunci, Mihalachi i-ar fi cerut şoferului său să forţeze depăşirea şi să oprească în faţa Toyotei pentru a-i cere socoteală şoferului. Abia când a coborât din maşină, l-ar fi recunoscut pe şoferul Toyotei, care recunoscându-l la rândul său, ar fi început să-l înjure şi să-l ameninţe cu puşcăria.

În momentul acela, spune Mihalachi (în foto cu fostul ministru al sănătăţii, Nicu Bănicioiu), l-ar fi împins cu podul palmei peste bărbie pe Prisecariu, dar fără să-i provoace leziuni, anchetatorii notând contradicţia dintre declaraţia afaceristului botoşănean şi rezultatul examinării medico- legale precum şi balansul Toyotei, înregistrat de camera video din bord.

În octombrie 2012, anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunal dispun neînceperea urmăririi penale faţă de Victor Mihalachi pentru tentativă de omor calificat şi disjung cauza, trimiţând dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru continuarea cercetărilor în privinţa celorlalte infracţiuni asupra cărora Prisecariu făcuse plângere.

În ianuarie 2014, cei de la Parchetul de pe lângă Judecătorie dispun scoaterea de sub urmărire penală a lui Mihalachi pentru lovire şi alte violenţe, neînceperea urmăririi penale pentru ameninţare, distrugere, ultraj şi tulburarea ordinii public şi blocarea drumului public şi îi aplică o amendă de 1.000 de lei. Prisecariu face plângere împotriva procurorului de caz, dar este respinsă. Ieşeanul merge mai departe şi face plângere la Judecătorie, instanţa dându-i dreptate, astfel că dosarul este retrimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, care reîncepe cercetările.

În octombrie anul trecut, se dispune punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Victor Mihalachi, pentru lovire şi alte violenţe, iar acum afaceristul botoşănean a fost trimis în judecată.

Victor Mihalachi nu a putut fi contactat pentru a îşi expune punctul de vedere în acest caz.

 

Spune-ne opinia ta