Cursa unui taximetrist, oprită în toiul nopții de polițiști! Oamenii legii au dejucat o escrocherie cu amenințări de suicid!

Cursa unui taximetrist, oprită în toiul nopții de polițiști! Oamenii legii au dejucat o escrocherie cu amenințări de suicid!
Poliţiştii botoşăneni au reuşit să stopeze, duminică, activitatea infracţională a unor escroci care au încercat să înşele o femeie. Poliţiştii au recuperat banii persoanei vătămate şi continuă cercetările, pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorilor.  

Astfel, la data de 26.06.a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii din comuna Copălău au fost sesizaţi printr-un apel de urgenţă 112, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 22.00, o femeie în vârstă de 82 de ani, din comuna Copălău, a fost victima unei infracţiuni de înşelaciune, prin metoda Accidentul''.

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că, în jurul orei 21.00, femeia a fost apelată de mai multe ori, de către o persoană care s-a prezentat ca fiind avocatul fiului său, aflat în Italia şi care i-a spus că acesta din urmă ar fi provocat un accident, în urma căruia au rezultat victime care solicită daune în valoare de 4.000 de lei.

Ulterior, a fost sunată de o persoană care s-a prezentat a fi chiar fiul său şi care a afirmat ca se va sinucide dacă nu-i vor fi trimişi cei 4.000 de lei, pentru a plăti daune persoanelor implicate în accidentul de care el se face vinovat.

Totodată, persoana i-a explicat victimei să pună banii în două plicuri, (unul cu suma de 4.000 de lei şi unul în care să se afle suma de 350 lei, reprezentând contravaloarea transportului celor 4.000 de lei până la aeroportul Bacău) şi să le înmâneze şoferului unui autoturism taxi, care urma să se prezinte la locuinţa sa.

Deşi persoana vătămată şi-a contactat rudele, care i-au comunicat să nu predea nimănui nicio sumă de bani, femeia a respectat în final indicaţiile primite telefonic de la persoanele necunoscute şi, în jurul orei 22.45, a înmânat cele două
plicuri conducătorului autoturismului taxi, care a preluat comanda de a efectua cursa spre aeroportul Bacău.

"Activităţile desfăşurate cu operativitate de către poliţişti au condus la identificarea autoturismului respectiv, taxi-ul fiind depistat şi oprit în trafic, în jurul orei 23.55, în oraşul Flămânzi, stabilindu-se că ulterior preluării comenzii prin dispecerat, conducătorul auto a fost apelat la rândul său pe telefonul mobil, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat detaliile cursei pe care o avea de efectuat", au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Suma de 4.350 de lei a fost recuperată şi restituită persoanei vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

PENTRU A EVITA VICTIMIZAREA PRIN ASTFEL DE INFRACŢIUNI, POLIŢIŞTII VĂ REAMINTESC:
  • Nu acţionaţi imediat sub impactul emoţional cauzat de primirea unei astfel de ştiri!
  • Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;
  • Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele implicate în accidentul rutier!
  • Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneţi despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în astfel de situaţii.
  • Dacă totuşi aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, nu ezitaţi să apelaţi cât mai rapid la POLIŢIE ! Numărul pentru urgenţe este 112!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
50

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
78

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
87

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...